Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.03.2021 22:38:59
Deli članek:

Tottenham na zmagovita pota po šoku proti Dinamu

Profimedia

Nogometaši Tottenhama so v zaostali tekmi 18. kroga angleškega državnega prvenstva slavili v gosteh proti Aston Villi z 2:0. S tem so po porazu v Zagrebu proti tamkajšnjem Dinamu (0:3) delno ublažili nepričakovan izpad iz evropske lige.

Na lestvici so zdaj šesti z 48 osvojenimi točkami. Na petem mestu je West Ham z eno več, četrto mesto, ki prinaša nastop v ligi prvakov v sezoni 2021/22 pa drži Chelsea (51).

Tottenham je do prvega zadetka na tekmi prišel v 29. minuti, ko je po pridobljeni žogi na sredini igrišča in lepi akciji v nadaljevanju z bližine v prazno mrežo žogo pospravil Carlos Vinicius. V drugem je v 68. minuti z bele točke končni izid postavil Harry Kane.

Danes je bila na Otoku še ena tekma. West Ham in Arsenal sta se v okviru 29. kroga razšla z neodločenim izidom 3:3. West Ham si je v 32. minuti že priigral vodstvo 3:0, kasneje pa sta dva avtogola v 38. in 61. minuti Arsenalu vlila upanje na preobrat. Za končni izid je nato v 82. minuti zadel Alexandre Lacazette. Topničarji z 42 točkami držijo deveto mesto v ligi.

V Angliji so sicer danes dobili tudi vse polfinaliste pokala FA. Po zmagi nad Manchester Unitedom s 3:1 se bo Leicester za finalno vstopnico pomeril s Southamptonom. Slednji je v soboto s 3:0 ugnal moštvo Bournemoutha. Drugi par je Chelsea - Manchester City. Londončani so danes zanesljivo z 2:0 premagali Sheffield United. Že v soboto so sinjemodri v gosteh slavili pri Evertonu z 2:0.