franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 20.02.2021 18:14:24

Vroči Eintracht vzel mero tudi Bayernu

Reuters
V nemški nogometni ligi je v osrednjem obračunu 22. kroga Eintracht Frankfurt premagal Bayern München z 2:1 in se mu na lestvici približal na sedem točk. Izgubila je tudi Borussia Mönchengladbach, ki jo je na njenem terenu z 2:1 premagal predzadnji Mainz.

V današnji osrednji tekmi sta se spopadla prvo in do tega kroga tretje moštvo lige. Bavarci v zadnjem času nekoliko nihajo v formi, ta teden so presenetljivo že oddali dve točki Arminii, danes pa ostali povsem praznih rok.

Domači so morali na tekmo brez svojega najboljšega strelca Andreja Silve, ki ga zaradi bolečin v hrbtu ni bilo niti na klopi, namesto njega je začel Luka Jović. A se Frankfurtu v prvem polčasu to ni poznalo, njegovo vlogo sta prevzela spretni Daichi Kamada z vodilnim golom v 12. minuti in Amin Younes z natančnim strelom pod prečko z roba kazenskega prostora v 31.

Nekaj upanja je Bavarcem vrnil njihov prvi zvezdnik Robert Lewandowski, Poljak je za že 26. gol v sezoni znižal na 1:2 v 53. minuti. A kljub pritisku gostov še enega zadetka ni bilo in Bayern je doživel tretji poraz v sezoni. Frankfurt pa ostaja najboljša ekipa koledarskega leta, dosegel pa je peto zaporedno zmago.

Spodrsljaj si je privoščila tudi Borussia Mönchengladbach. Predzadnji Mainz je dobil dragocene tri točke, s katerimi se je pridružil ekipam na meji med prvo in drugo ligo. Gostje so imeli dober začetek in konec tekme, zadela sta Karim Onisiwo v deseti in Kevin Stöger v 86. minuti, za domače je bil uspešen le Lars Stindl (26.).


Vrnil pa se je Union. Po petih tekmah brez zmage so danes Berlinčani spet imeli poln izkupiček, za tri točke je proti Freiburgu z edinim zadetkom poskrbel Grischa Prömel. Köln pa je z 0:1 izgubil s Stuttgartom, edini gol je dosegel Saša Kalajdžić.

Že v petek je pri Arminii gostoval Wolfsburg in zmagal zanesljivo s 3:0 ter se pomaknil na tretje mesto lestvice, kjer je zaradi boljše razlike v golih ostal tudi po današnji zmagi Frankfurta.

Danes zvečer bo na sporedu še revirski derbi Schalke - Borussia Dortmund, ki pa glede na položaj na lestvici in izjemno slabo formo prvega pravzaprav letos skorajda ne zasluži tega naziva.

V nedeljo se bo krog končal s še tremi tekmami. Pri Augsburgu bo gostoval Bayer Leverkusen, Hertha bo gostila drugi Leipzig Kevina Kampla, Hoffenheim pa bo igral z Werderjem.

Po nepopolnem krogu ima Bayern na vrhu 49 točk, Leipzig s tekmo manj 44, Wolfsburg in Eintracht sta pri 42.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike