Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 20.02.2021 11:04:15

ANTE ŠIMUNDŽA odgovarja: Ni bilo tako, kot želijo PRIKAZATI. Pomembno je, da VEMO MI!

alesfevzer.com
Soboški črno-beli bodo v sobotnem večeru gostili štirikratne prvake iz Nove Gorice.

Gostovanje v prestolnici se ni razpletlo po okusu Prekmurcev, iz Stožic so se vrnili praznih rok, toda Olimpija se je hitro znašla na smetišču zgodovine. "Pozabljena je bila po analizi, ki smo jo opravili z igralci. Pogledali smo, kaj je bilo slabega, kaj je bilo dobrega, in misli usmerili v naslednjega nasprotnika," je po včerajšnjem dopoldanskem treningu povedal Ante Šimundža.

Zanimivo je, da je bilo o podobi Mure v Ljubljani precej nasprotujočih mnenj. Nekateri so zatrjevali, da je bila spodobna, spet drugi so ji namenili slab(š)o oceno ... "Najpomembnejše je, da mi vemo, kakšna je bila. In glede na nastale razmere je bila tako na prvi kot na drugi tekmi dobra. Bilo je precej pozitivnih stvari, kar pa seveda ne pomeni, da smo zadovoljni. Ne moremo biti, saj nismo zmagali, to je razumljivo, ampak igro, ki smo jo kazali, je treba konkretizirati. To je bistveno. Nočemo iskati le negativizma. Kot sem že dejal, so bile dobre stvari, bile pa so tudi slabe, a da bi bilo tako slabo, kot marsikdo želi prikazati, zagotovo ne. Fantje se vsega tega zavedajo, prav tako kot dejstva, da moraš na preizkušnjah, na katerih si v obetavnem stanju, to tudi unovčiti. Če želiš tekmovati, biti na višji ravni in napredovati, je to nujno zlo," se je odzval mariborski strokovnjak na soboški klopi, ki meni, da je bil delovni utrip na treningih v preteklih dneh takšen, kot mora biti. "Sicer smo si želeli vadbe na naravnih površinah, vendar to ni bilo mogoče, ampak to ni vplivalo na našo vnemo. Dobro je, da smo skupaj opravili teden, ki nam je izpadel pred začetkom nadaljevanja prvenstva."

Navijači upajo, da bo to pozitivno vplivalo na njihove ljubljence v spopadu z Gorico, ki je pomlad začela nadvse obetavno. "Gre za malce prenovljeno zasedbo, ki pa je v prvi vrsti pokazala drugačen pristop, drugačno miselnost in si je zaslužila točke, ki jih je osvojila, hkrati se zavedamo, kaj pomeni Gorica v slovenskem nogometu," je Ante Šimundža Primorcem namenil spoštljive besede. Ampak vse to kajpada ne spreminja spoznanja o tem, da so modro-beli še vedno zadnji na lestvici, kar Muro potiska v vlogo velikega favorita. To dobro ve tudi trener: "Na vsaki tekmi ne glede na nasprotnika želimo biti čim boljši. Igramo doma, smo favoriti, vendar nam to ne zamegljuje dejstva, da bomo merili moči s kakovostno in zelo tekmovalno ekipo."
Marsikaj bi bilo lahko odvisno od stanja igralna površine. "Vzdrževalci se trudijo po najboljših močeh, a kakršnekoli bodo razmere, se jim bomo morali prilagoditi. Od igralne površine bo odvisna tudi izbira igralcev. Ni vsako igrišče za vsakega, prizadevali si bomo poiskati čim boljše rešitve," je še povedal Ante Šimundža, ki ne bo imel na voljo Nina Koutra. Nadvse pomemben člen nima pravice nastopa zaradi rumenih kartonov, v primerjavi s tekmo v Stožicah se v kader vrača Klemen Šturm.

Članki iz rubrike