Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.02.2021 16:42:10

BRAVO! Ljubljančani neporaženi že deset tekem zapored!

alesfevzer.com
Nogometaši Brava so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper s 3:0 (1:0).

* Stadion Žak, brez gledalcev, sodniki: Jug, Žunič, Vukan.
* Strelci: 1:0 Maružin (33.), 2:0 Tučić (63.), 3:0 Kancilija (75.).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo (od 90. Križan), Španring, Žinko, Kramarič (od 79. Kirm), Ogrinec (od 90. Puconja), Nukić, Maružin (od 69. Kancilija), Tučić.
* Koper: Vargić, Viler, Rajčević, Žužek, Mišić (od 71. Krajinović), Dodlek, Guberac, Pejić (od 71. Barišić), Knežević (od 52. Spinelli), Vršič (od 84. Caimacov), Mulahusejnović (od 84. Stevanović).
* Rumeni kartoni: Tučić, Žinko, Kramarič, Brekalo; Žužek, Guberac.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Dejana Grabića nadaljujejo niz neporaženosti. Brez praske so končali tudi obračun s Koprom, ki jih je zadnji premagal, in sicer 24. novembra. Zdaj je Bravo v nizu desetih tekem brez poraza, Koper pa kljub menjavi trenerja v nizu treh porazov. Bravo se je hkrati točkovno izenačil s Koprom in ga prehitel na četrtem mestu.

Prvi polčas je pripadel Ljubljančanom, ki so bili nekoliko konkretnejši tekmec, v 33. minuti pa so tudi povedli, potem ko je Mustafa Nukić prodrl po levi strani, nato mimo Mitje Vilerja podal pred gol, kjer Lorenu Maružinu ni bilo težko zadeti za 1:0. Za Nukića je bila to šesta asistenca sezone, s katero se je takrat na vrhu lestvice podajalcev izenačil z Daretom Vršičem iz Kopra.


Sicer pa je Nukić prvič ogrozil vrata Kopra v 11. minuti, ko je streljal z 20 metrov, v 39. pa je Martin Kramarič z glavo žogo poslal precej čez vrata. V 42. minuti so domači še drugič na tekmi zadeli, a je pred tem sodnik Matej Jug dosodil prekršek v napadu.

Koprčani, ki so se pred dnevi razšli z Miranom Srebrničem, so pod vodstvom novega trenerja ter starega znanca kluba in slovenskih zelenic Rodolfa Vanolija v prvem polčasu pokazali malo, nevarni pa bili zgolj v 18. minuti, ko je malce z desne strani kazenskega prostora streljal Darko Mišić, izkazal pa se je Igor Vekić.

V 49. minuti je pri domačih malce premalo natančno meril Sandi Ogrinec z roba kazenskega prostora, Bravo pa je bil tudi v obrambnih nalogah zbran in je brez posebnih težav ustavljal napade Kopra.

Za nameček so gostitelji v 63. minuti podvojili prednost, Sandi Ogrinec je podal s prostega strela z leve strani, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Milan Tučić, ki je z glavo zadel za 2:0. Isti igralec je streljal tudi v 69. minuti, ko je le za malo zgrešil cilj, ter v 80., ko je njegov strel iz bližine ustavil koprski vratar.

A ljubljanska ekipa je pred tem v 75. minuti znova ukanila blede goste, Nukić, še sedmič v sezoni v vlogi asistenta, je lepo zaposlil Miho Kancilijo, ki je prehitel Aleksandra Rajčevića in prišel sam pred Vargića ter ga tudi premagal za končnih 3:0.

Bravo bo v 23. krogu v sredo gostoval v Celju, Koper pa bo dan pozneje gostil Muro.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike