stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ba
ba
0 20.02.2021 11:45:28

Je bil njegov odhod KAZEN? Športni direktor odgovarja ...

Grega Wernig
Štiriindvajsetletni vratar preživlja težko obdobje.

Za Grego Sorčana se je drugi del sezone začel kot iz nočnih mor. Premiera proti Mariboru se mu je povsem ponesrečila, vijoličasti so v prvi vrsti po zaslugi vratarja Domžal ostali neporaženi, na posledice ni bilo treba čakati dolgo. Na gostovanju v Celju 24-letnega čuvaja mreže sploh ni bilo v kadru dvakratnih prvakov, po tekmi pa je bil trener Dejan Djuranović zelo jasen: "Poslej je številka ena Ajdin Mulalić."

Ampak to še ni bilo vse, zadnji dan prestopnega roka je iz klubskih pisarn ob Kamniški Bistrici prišlo sporočilo, da bo Grega Sorčan preostali del sezone preživel v novi Gorici kot posojen igralec Domžal. Kljub napakam so bili mnogi nad takšno odločitvijo presenečeni in jo dojemajo tudi kot kazen za vratarja, ki se je že znašel na seznamu slovenskega selektorja.

"Pri Gregi Sorčanu je bila naša skupna odločitev edina logična poteza. Glede na napake, ki so se mu primerile, smo se odločili, da bo svojo priložnost dobil Ajdin Mulalić. Ker je Klemen Mihelak pokazal izjemen napredek, imamo željo, da v bližnji prihodnosti pokaže, česa je sposoben, tudi na največjem slovenskem odru, kar pa pomeni, da Gregi prave minutaže v letošnji sezoni ne bi mogli zagotoviti. Zato smo izkoristili priložnost in se z Gorico dogovorili za posojo, kjer bo imel priložnost, da redno brani in si povrne tekmovalno formo. Nikakor pa pri tem ni šlo za kazen. Je odličen vratar in izjemen profesionalec, s katerim je užitek sodelovati, dejstvo pa je, da smo na igrišču pričakovali več. Zaradi tega bodo priložnost za dokazovanje dobili drugi. Obenem je vratarski položaj izjemno specifičen, saj veliko prostora za improvizacijo in spremembe ni," je pojasnil športni direktor Domžal Matej Oražem.

Članki iz rubrike