jan kreuzer 1 Dobra karma

Ta naš komik bo že maja prvič postal očka

kandice-barber Svet24.si

Učiteljica, ki si je dijaka vzela na polju, za ...

zmago jelincic pl Reporter.si

Jelinčičeva vrnitev v Janšev objem: vedno gre ...

pinijev-sprevodni-prelec Svet24.si

FOTO: Že en stik je dovolj: bruhanje, penjenje, ...

fd1fa205f0af268e6fdc-2 Necenzurirano

Nov fiasko: stotine ljudi v izolacijo z lažnim ...

rok-ferengja Odkrito.si

Rok Ferengja ne ve, kako mu je to uspelo: Počutil...

ines lutz Njena.si

Gorski zdravnik: Igralka osupnila z razkritjem

ro
ro
0 20.02.2021 11:55:42

Zdaj je JASNO, koliko tekem bodo odigrali drugoligaši in na KAKŠEN NAČIN!

Aleš Cipot
Pokalno tekmovanje se bo nadaljevalo 17. marca.

Potem ko so se sprostili nekateri ukrepi za zajezitev epidemije covida-19 na področju športa, so se lahko k treningom vrnile tudi drugoligaške ekipe, ki v svojih vrstah nimajo igralcev s profesionalnimi pogodbami, prav tako kot selekcije U-19, ki tekmujejo v 1. mladinski ligi.
V nogometnem svetu je bil tako naposled storjen tako zelo želen korak naprej, hkrati je že bolj ali manj jasno, da se bo prekinjeno prvenstvo v drugem kakovostnem razredu nadaljevalo 20. marca. To mora ta konec meseca uradno potrditi še IO NZS, datum pa je določen v skladu z dogovorom Delovne skupine 2. SNL, da bodo vsa moštva imela na voljo pet tednov, da se po dolgem premoru ustrezno pripravijo na boje za točke. Tudi 1. SML naj bi se nadaljevala v predzadnjem koncu tedna tretjega meseca v letu, toda obstajajo tudi ideje, da bi se to vendarle lahko pripetilo prej, ker mladi fantje potrebujejo nekoliko manj časa, da formo spravijo na želeno raven.
Logična posledica prisilnega počitka je, da bomo drugoligaško tekmovanje spoznali v prenovljeni obliki oziroma prirejeno nastalim razmeram. Do zdaj je bilo odigranih 12 krogov, najprej bodo na sporedu še trije, da bo pod streho prva polovica prvenstva, nato se bodo ekipe razdelile v ligo za prvaka (od 1 do 8) in ligo za obstanek (od 9 do 16); točke iz prvih 15 krogov se bodo prenesle, odigran bo enokrožni sistem (7 krogov). Spomladi bo tako odigranih še 10 krogov, skupaj v tej tekmovalni sezoni pa 22. Za 24. marec je predvidena zaostala preizkušnja Nafta – Rudar, zadnji krog – in edini med tednom – bo na sporedu 19. maja, tekmi dodatnih kvalifikacij za 1. SNL bosta 23. in 27. maja.
Zaradi koronavirusa je 'na ledu' tudi pokalno tekmovanje, ki se bo nadaljevalo 17. marca, ko bodo na sporedu zaostale tekme osmine finala Nafta – Fužinar, Beltinci – Domžale in Triglav – Celje. Četrtfinalni spopadi (ena tekma) bodo 14. aprila, polfinalni tekmi dva tedna pozneje in finale 12. maja.

Članki iz rubrike