laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

tanja-žagar, radio-aktual Njena.si

Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ue
ue
0 30.01.2021 21:10:26

City ni šel po poti Uniteda! Na vrhu angleške lige zdaj večja razlika!

Profimedia
Osrednja tekma 21. kroga angleške nogometne lige je bila v Londonu, kjer sta se pomerila Arsenal in Manchester United.

United se je želel tekmecem oddolžiti za poraz v Manchestru, a mu to ni uspelo. Tekma se je končala brez golov, s tem pa je United povečal zaostanek za vodilnim Cityjem na tri točke. Njegov mestni tekmec je namreč doma premagal Sheffield United z 1:0.

Arsenal je na prvi tekmi United premagal z golom iz enajstmetrovke, tudi tokrat pa se je tekmecu zoperstavil s previdno igro. V prvem polčasu so bili gosti boljši, a niso izkoristili nekaj priložnosti. V drugem delu je bila igra bolj izenačena, gol bi lahko padel na eni ali drugi strani. Za Manchester je najlepšo priložnost zapravil Edinson Cavani, na drugi strani pa je v eni od priložnosti Alexandre Lacazette zadel okvir vrat.


Manchester City ni ponovil spodrsljaja mestnih tekmecev, ki so v prejšnjem krogu doma izgubili proti Sheffield Unitedu. Ta se je sicer tudi tokrat predstavil kot trd nasprotnik, dobro se je branil, v zadnjem delu pa tudi zamudil priložnost, da bi izenačil.

Tako je tekmo odločil gol Cityja v deveti minuti, ko je Ferran Torres uspešno preigraval na desni strani kazenskega prostora, pred vrati našel Gabriela Jesusa, ta pa se je dobro znašel in poslal žogo v mrežo. Isti igralec je imel v drugem delu še eno priložnost, ki je ni izkoristil, tako da domači niso kronali velike premoči še z enim golom.

Nepričakovan poraz je zabeležil Everton. Na domačem igrišče je moral priznati premoč Newcastlu, ki je zmagal z 2:0. Oba gola je v zadnjih 17 minutah srečanja dosegel Callum Wilson. Crystal Palace je z golom Eberechija Ezeja premagal Wolverhampton, derbi začelja med West Bromwich Albionom in Fulhamom pa se je končal z izidom 2:2.

Članki iz rubrike