mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 04.01.2021 02:46:33

Za nas je Oblak NAJBOLJŠI danes, koga pa so izbrali za NAJBOLJŠEGA V ZGODOVINI?

Profimedia
Za Jana Oblaka pravimo, da je eden najboljših vratarjev današnjega časa. Nemara celo najboljši.

Kdo pa je najboljši, če govorimo o vsej nogometni zgodovini? Na to vprašanje, so odgovor poiskali pri kultnem italijanskem športnem časopisu La Gazzetti dello Sport. Priredili so glasovanje med 18 legendarnimi vratarji iz 18 držav.

Glasovali so Nemec Manuel Neuer, Danec Michael Schmeichel, Italijan Dino Zoff, Belgijec Michel Preud'homme, Brazilec Julio Cesar, Španec Santiago Canizares, Madžar Gabor Kiraly, Kamerunec Thomas N'Kono, Poljak Jerzy Dudek, Turek Rustu Recber, Rus Vjačeslav Malafejev, Šved Thomas Ravelli, Avstrijec Alex Manninger, Francoz Bernard Lama, Grk Antonis Nikopolidis, Urugvajec Fernando Muslera, Mehičan Jorge Campos in Nizozemec Jan Jongbloed.

Največ glasov (7) je prejel legendarni čuvaj mreže, Juventusova legenda, Gianluigi Buffon. V hrbet 42-letnemu vratarju gleda tudi Rus Lev Jašin s petimi glasovi, Dino Zoff pa je z dvema pristal na tretjem mestu. Po en glas so dobili Gordon Banks (Anglija), Iker Casillas (Španija), Sepp Maier (Nemčija), Ladislao Mazurkiewicz (Urugvaj), Rogerio Ceni (Brazilija), Claudio Taffarel (Brazilija) in Peter Schmeichel (Danska).

"Gigi je neverjeten. Vedno sem ga rad posnemal. Izjemen je, ne le na igrišču s svojimi fenomenalnimi refleksi, ampak tudi izven igrišča s svojim značajem," je dejal vratar nemške izbrane vrste in Bayerna Manuel Neuer.

Za Buffona je glasoval tudi Rus Malafejev: "Buffon je superioren. Ima 42 let in še vedno brani. On je večna nogometna ikona, takšne najdete v filmu ali glasbi."

buffon 1
Profimedia

Značke: jan-oblak, vratarji

Članki iz rubrike