Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.01.2021 20:26:38

Milan ostaja neporažen

Reuters
Nogometaši Interja so skupaj s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem v 15. krogu italijanske lige gostili Crotone in ga premagali s 6:2. Atalanta Josipa Iličića je s 5:1 ugnala Sassuolo, Genoa Mihe Zajca je igrala 1:1 z Laziem, Parma Jasmina Kurtića pa 0:3 s Torinom. Milan je zadržal vodstvo z zmago pri Beneventu z 2:0.

Crotone, ki z Genoo in Torinom sestavlja dno lestvice, je v 12. minuti povedel, ko je s strelom z glavo iz bližine zadel Niccolo Zanellato. Osem minut pozneje je Inter izkoristil svojo prvo priložnost za izenačenje na 1:1, sedmič v sezoni je zadel Lautaro Martinez.

V 31. minuti je Inter povedel z 2:1, ko je avtogol zabil Luca Marrone, že v 36. minuti pa je Crotone znova poravnal izid, ko je z bele pike Handanovića, sicer rekorderja lige po ubranjenih enajstmetrovkah, ugnal Vladimir Golemić. Najstrožjo kazen je s prekrškom zakrivil Arturo Vidal.

V 57. minuti je Martinez s svojim osmim golom sezone Inter pripeljal do vodstva s 3:2, v 64. minuti pa je Romelu Lukaku (malce pozneje je zaradi poškodbe zapustil igrišče), tudi podajalec pri prvem golu, dosegel svoj 12. gol sezone in se na vrhu lestvice strelcev pridružil Cristianu Ronaldu iz Juventusa, tudi kralju družbenih omrežij. Portugalec je te dni postal prvi človek na Instagramu z 250 milijoni sledilcev.

V 78. minuti pa je svoj "hat-trick", prvega pri Interju, za 5:2 dopolnil Martinez, ko je bil pred golom na pravem mestu po odbiti žogi. V 87. minuti pa je zadel še Achraf Hakimi z roba kazenskega prostora.

Atalanta Iličića je gostila Sassuolo in gladko zmagala. Povedla je v 11. minuti, ko je zadel Duvan Zapata. Ta je pozneje zadel tudi okvir vrat, dejaven pa je bil tudi Iličić, ki je sprožil kar nekaj (premalo natančnih) strelov in v eni uri, kolikor je bil na igrišču, pokazal nekaj prefinjenih potez.



Ena teh je bila tudi podaja v 45. minuti do Mattea Pessine, ki je zadel iz prve s približno 11 metrov za 2:0. V 49. minuti je Zapata dosegel svoj drugi gol na tekmi in praktično potrdil zmago svoje ekipe, to pa je v 57. minuti še potrdil Robin Gosens, ki je zadel z roba kazenskega prostora za 4:0. Že na 5:0 je Atalanta, ki je spet spomnila na svoje najboljše izdaje, povedla v 68. minuti prek Luisa Muriela. Vlad Chiriches je v 75. minuti dosegel tolažilni gol za Sassuolo.

Parma Kurtića je doma igrala proti Torinu in izgubila z 0:3. Gosti so povedli v osmi minuti z golom Wilfrieda Singa, v 88. in 95. minuti pa sta zadela še Armando Izzo in Amer Gojak.

Genoa Zajca je doma osvojila točko proti Laziu. Rimljani so povedli v 15. minuti po enajstmetrovki Cira Immobileja. V 46. minuti je Zajc vstopil v igro, Genoa pa je izenačila v 58. minuti prek Mattie Destra.

Vodilni in edini neporaženi prvoligaš Milan je gostoval pri Beneventu in zmagal kljub nekaj težavam. Rdeče-črni so povedli v 15. minuti, ko je Franck Kessie unovčil najstrožjo kazen, Sandro Tonali je bil v 34. minuti izključen, kljub igralcu manj pa so Milančani, ki so nekajkrat zadeli tudi okvir vrat, v 49. podvojili prednost prek Rafaela Leaa. V 60. minuti je Benevento prišel do najstrožje kazni, Gianluca Caprari pa je žogo z bele pike poslal mimo gola.

Ob 20.45 bosta zadnjo tekmo kroga začela branilec naslova Juventus in Udinese.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike