Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 03.01.2021 19:46:13

City ekspres zdrvel skozi London

Reuters
V 17. krogu angleške nogometne lige sta bili odigrani dve tekmi. Leicester se je z zmago v Newcastlu z 2:1 (0:0) zavihtel na tretje mesto prvenstvene lestvice. Derbi bogatašev med Chelseajem in Manchester Cityjem so dobili gostje iz Manchestra s 3:1 (3:0).

James Maddison in Youri Tielemans sta zadela za zmago Leicestra, ki ga po novem le točka loči od moštev na vrhu - vodilnega Liverpoola in drugega Manchester Uniteda.

Vsi trije goli so padli po polčasu. Za Newcastle, ki ostaja na 15. mestu, je zadel Andy Carroll, ki je vpisal svoj prvi gol, odkar se je pridružil Newcastlu avgusta 2019. A tri točke so na stadionu St James' Park pripadle gostujoči zasedbi.


Leicester je najboljša zasedba na gostovanjih, saj je vpisal svojo še sedmo gostujočo zmago od devetih tekem v gosteh. Doslej je dobil zadnjih pet tekem v Newcastlu.

Tekma na londonskem Stamford Bridgeu je bila odločena že po 34 minutah. "Golijado" je odprl Ilkay Gündogan že v 18. minuti, Phil Foden, ki je pomagal s podajo pri prvem golu, je bil uspešen le tri minute kasneje, usodo domačih pa je zapečatil Kevin De Bruyne v 34. minuti. De Bruyne je bil podajalec pri Fodenovem zadetku.

City ni mogel računati kar na šest igralcev zaradi okužbe z novim koronavirusom, med tistimi, ki so oddali pozitiven izvid je bil tudi vratar Ederson. Kar pa se ni poznalo na igrišču, saj modri nikakor niso našli poti do zadetka. Oziroma vse do 92. minute, ko je mrežo gostov zatresel Callum Hudson-Odoi.

Značke: nogomet, anglija, izidi

Članki iz rubrike