pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 03.01.2021 20:01:25

Bayern od 0:2 do 5:2

Reuters
Štirinajsti krog nemške nogometne lige sta končali tekmi med Borussio Dortmund in Wolfsburgom ter Bayernom in Mainzom. Prvo je dobila Borussia z 2:0, drugo pa Bayern s 5:2.

Bayern se je z zmago znova zavihtel na vrh lestvice, dve točki pred Leipzig. Nemški prvak se je v prvem polčasu znašel v zaostanku z 0:2, potem ko sta zadela Jonathan Burkardt v 32. in Alexander Hack v 44. minuti. V maniri nepopustljivosti pa so se domači v drugem polčasu hitro vrnili v igro, ko sta za izenačenje poskrbela Joshua Kimmich v 50. in Leroy Sane v 55. minuti. V 65. minuti so se že veselili tudi vodstva po avtogolu Leandra Barreira Martinsa, a so tega razveljavili zaradi nedovoljenega položaja.

Je pa regularen zadetek za 3:2 dosegel Niklas Sule pet minut pozneje. V 76. je z bele pike zadel še Robert Lewandowski, isti igralec pa je bil uspešen še v 83. minuti za 5:2 in svoj 19. gol v sezoni, s katerim je zanesljivo sam na vrhu lestvice strelcev.

Borussia je močno čakala vrnitev Erlinga Haalanda po poškodbi. Brez njega je v zadnjem mesecu dobila le eno od petih tekem. Čeprav se Norvežan tokrat ni vpisal med strelce, pa je bil nevaren za gostujočo obrambo. Edina pa sta priložnosti unovčila domača nogometaša Manuel Akanji v 66. in Jadon Sancho v 91. minuti (zanj prvi gol sezone) za zmago ekipe, ki jo začasno vodi Edin Terzić in ki je skočila na četrto mesto.


Že v soboto so nogometaši Leipziga gostovali v Stuttgartu in zmagali z 1:0. Kevin Kampl je za zmagovalce igral do 66. minute. Edini gol je dosegel Dani Olmo v 67. minuti.

Bayer iz Leverkusna je tretji s petimi točkami zaostanka, potem ko je na gostovanju pri Eintrachtu v Frankfurtu izgubil z 1:2. Gosti so začeli dobro in povedli v deseti minuti prek Nadiema Amirija. V 22. minuti je izenačil Amin Younes, Edmond Tapsoba pa je v 54. dosegel avtogol.

Schalke si je pod vodstvom novega stratega Christiana Grossa želel zmago, a še na 30. zaporedni tekmi ostal brez nje, saj je izgubil z 0:3. Do neslavnega rekorda Tasmanie Berlin iz leta 1966 tako Schalkeju manjka zgolj ena tekma. V naslednjem krogu bo v Gelsenkrichnu gostoval Hoffenheim.

Ta je izgubil doma proti Freiburgu z 1:3, Köln je doma klonil pred Augsburgom z 0:1, tako kot Arminia pred Borussio Mönchengladbach, Werder pa je izgubil proti petouvrščenemu Unionu Berlinu z 0:2.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike