bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 02.01.2021 15:51:49

JOSE MOURINHO je spet zadovoljen, Tottenham prekinil serijo tekem brez zmage (video)

Reuters
Nogometaši Tottenhama so prekinili serijo treh zaporednih tekem brez zmage. V 17. krogu premier lige so na domačem igrišču v Londonu s 3:0 (2:0) premagali Leeds in se vsaj začasno prebili na tretje mesto prvenstvene razpredelnice.

Londončani spet niso prikazali spektakularne predstave. Proti napadalno usmerjeni ekipi Leedsa, ki je imela tudi tokrat več žogo v nogah, so se v glavnem osredotočali na protinapade in izkoriščanje napak tekmecev. Teh je bilo ogromno, predvsem pri podajah na svoji polovici, domači pa so jih v večji meri znali kaznovati.

Prvo v 29. minuti, ko je gostujoči vratar Illan Meslier podaril žogo tekmecem, Makedonec Ezgjan Alioski je na robu kazenskega prostora zrušil Nizozemca Stevena Bergwijna, posnetek je pokazal, da je prekršek storil znotraj kazenskega prostora, najstrožjo kazen je že 16. zaporedoma izkoristil Harry Kane. To je bil njegov deseti gol v sezoni.


V 43. minuti je nato poskrbel še za svojo deseto podajo za gol, ko se je Londončanom spet obrestovala agresivnost. Po odvzeti žogi in protinapadu je Kane z desne strani natančno podal Južnokorejcu Heung-Min Sonu, ki je z natančnim strelom in 12. zadetkom v sezoni - zdaj za najboljšim strelcem Mohamedom Salahom zaostaja le za gol - povišal vodstvo.

Tretji gol je padel v 50. minuti, ko je po kotu, ki ga je izvedel Son, do strela z glavo prišel Belgijec Toby Alderweireld, Meslier pa je slabo posredoval, žoga se mu je pod telesom izmuznila za golovo črto.

Gostitelji so imeli do konca še nekaj priložnosti, Meslier je ubranil strela Bergweijna in Kana, toda izid se ni spremenil. Gosti na vsej tekmi niso bili posebej nevarni, sprožili so sicer kar dosti strelov, vendar ti niso predstavljali večje nevarnosti za vratarja Huga Llorisa. Domači so tekmo končali z desetimi igralci, v sodniškem podaljšku je sodnik izključil Matta Dohertyja.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike