Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.01.2021 14:37:15
Deli članek:

Coutinho tri mesece brez tekem, tudi vodilni možje LIVERPOOLA se DRŽIJO ZA GLAVO

Reuters

Brazilski zvezdnik na prisilnem počitku

Philippe Coutinho je prestal operacijo meniskusa levega kolena in ga okrog tri mesece ne bo v ekipi, je na spletni strani zapisal njegov klub Barcelona. Katalonski velikan je izgubil še enega pomembnega igralca, za dalj časa so poškodbe od zelenic že pred tem oddaljile Gerarda Piqueja, Sergia Roberta in Ansuja Fatija.

Osemindvajsetletni brazilski reprezentant Coutinho se je poškodoval konec decembra na tekmi španskega prvenstva proti Eibarju. V igro je sicer vstopil šele v 66. minuti, a je moral po poškodbi predčasno zapustiti igrišče. Barcelona je potem iztržila le neodločen izid 1:1 za novo razočaranje v slabi sezoni na domači sceni.

Takšen razplet pa je v nejevoljo spravil tudi vodilne može Liverpoola. Držijo se za glavo. saj so si obetali 20 milijonov evrov vreden bonus, ki bi pripadel klubu z Anfielda, če bi brazilski zvezdnik v dresu Barcelone zbral 100 nastopov. Barca je za Coutinha sicer plačala 120 milijonov evrov s 40 milijoni bonusov, eden od teh je število nastopov. Poškodba skoraj gotovo pomeni, da 100 tekem ne bo odigral, saj Katalonci ne skrivajo, da bi ga radi prodali.