gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 17.09.2020 15:11:43

Če to ni MOTIVACIJA IN POL ... Hrvaški trener je Zrinjski DVIGNIL VISOKO NAD OLIMPIJO !?!

sn
Olimpija in Zrinjski iz Mostarja se bosta na stadionu Stožice pomerila danes ob 18.30.

Hrvaški strokovnjak, nekdaj tudi nogometaš Hajduka in zatem legionar v Belgiji in Avstriji, Branko Karačić bo z Zrinjskim danes v Stožicah skušal prekiniti črno serijo mostarskega kluba na tekmah s slovenskimi predstavniki.

Pravzaprav ima Zrinjski izkušnje le z Mariborom, z vijoličastimi se je namreč srečal na štirih evropskih tekmah - dvakrat remiziral in dvakrat izgubil. Obakrat je torej izpadel, obakrat v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov - v sezonah 2014/15 in 2017/18.

Hrvaški klub iz Hercegovine, ki svoje domače tekme igra na istem stadionu, na katerem je v nekdanji državi svoje tekmece gostil Velež (Stadion pod Bijelim Brijegom), prihaja v Ljubljano poln optimizma. "Ni nikakršne potrebe, da bosansko-hercegovski klubi v evropske tekme vstopajo prestrašeni, še posebej zdaj, ko se igra le ena tekma," pravi Karačić, ki je že pred leti uspešno vodil ta klub.

karacic
sn


Hrvaški strateg je prepričan, da njegovim varovancem danes pripada vloga favoritov. "Zrinjski igra z ekipo, s katero se lahko igra. Mislim, da smo igralsko kvalitetnejši. Res je, da ima Olimpija mladost, na tem bazira njena igra, a ima tudi težave. Le spomnite se prejšnje sezone, ko so Ljubljančani v zadnjih treh krogih zapravili naslov prvaka. Vse to moramo izkoristiti, vsekakor pa Zrinjski lahko izloči to Olimpijo."

Precej optimistične besede trenerja gostov so v nadaljevanju postale še odločnejše: "Zrinjski se na tej tekmi enostavno mora postaviti kot favorit, ker je - še enkrat ponavljam - igralsko močnejši. Če bomo v tekmo vstopili na način 'dajmo poskusiti, kar bo pa bo', potem bomo imeli težave. Klubi iz BiH imajo ponavadi takšen pristop, zato tudi niso uspešni v evropskih nastopih."

Besede iz nasprotnega tabora bi morale za Olimpijine nogometaše pomeniti najboljšo mogočo motivacijo. Tako samozavesten pristop in optimistična drža se lahko za goste - ob pravem odzivu Ljubljančanov - konča nadvse klavrno. Bomo videli ...

Članki iz rubrike