Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 29. maja

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

sladkor, sladkorna Svet24.si

Kako zdravi smo Slovenci: tolminska občina ...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

nu
nu
2 21.05.2020 09:28:43

Selitev DINAMA v LJUBLJANO?! Sosedi se zgražajo nad stadionom MAKSIMIR, ki je postal državna ... SRAMOTA!

Jurij Kodrun
Moral bi biti veliki ponos Zagreba in države nasploh.

Stadion Maksimir je domovanje daleč najuspešnejše hrvaške ekipe, večkratnega udeleženca elitne lige prvakov, a Dinamo se nikakor ne more pohvaliti s sodobnim stadionom. Prej vse skupaj spominja na podrtijo. Že nekaj časa opozarjajo na nevarnost, po potresu, ki je zelo stresel Zagreb, pa je Maksimir v še hujšem stanju. 

Pozno pozimi in zgodaj spomladi, ko se topi led, se je namreč že velikokrat zgodilo, da so s stadiona na avtomobile padali kamni, tudi naključni mimoidoči so se večkrat znašli v nevarnosti. Lani je na primer s podnožja tribune odpadel velik kos betona, a kakšne temeljite obnove ni bilo.

Trenutno v Zagrebu čakajo na inšpekcijo, po kateri bi se lahko zgodilo najhujše - Dinamo bi ostal brez domače lige prvakov, hrvaška reprezentanca pa ne bi več smela gostovati na Maksimirju. Portal 24sata pri tem dodaja, da ob takšnem scenariju obstaja možnost, da bi se Dinamo za ligo prvakov preselil v Ljubljano. "Hrvaška ima tri stadione, ki zadovoljujejo kriterije Uefe - Rujevica, Gradski vrt in Poljud. V bližini je še stadion Olimpije, s katero ima Dinamo dobre odnose, tu je še Budimpešta. Med petimi stadioni je najmanj verjetno, da se bodo preselili na Poljud," so zapisali.

Članki iz rubrike