Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 29. maja

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

sladkor, sladkorna Svet24.si

Kako zdravi smo Slovenci: tolminska občina ...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

manca-špik Odkrito.si

Manca Špik: Z Lano sem dosegla dokončni smisel ...

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

nu
nu
0 21.05.2020 09:17:05

ODMEVEN PRESTOP SLOVENCA? Za odličnega nogometaša naj bi se zanimala kluba iz dveh ODLIČNIH LIG!

www.alesfevzer.com
Ko je še igral v Sloveniji, je veljal za enega najboljših strelcev v deželici na sončni strani Alp.

Najprej je v dresu Triglava zablestel v drugi slovenski ligi, ko je zabil kar 27 golov na 24 tekmah, nato je leto dni pozneje na 34 tekmah med elito v polno meril 16-krat in bil tretji strelec lige, potem je malce presenetljivo odšel v Indijo. Mu bo poleti uspel odmeven prestop?

poplatnik nm
Matej Poplatnik
Nikola Miljković
Za Matejem Poplatnikom so težki meseci. Potem ko je po koncu sezone 2017/18 odšel iz Slovenije in podpisal pogodbo z indijskim prvoligašem Keralo, kjer je v svoji prvi sezoni na 16 tekmah zabil štiri gole, je zadnjo sezono preživel na Madžarskem, kot posojen nogometaš Kerale je igral za Kaposvar. No, bolje rečeno, bil je član Kaposvarja, kjer je prestal pravi pekel. Prišel je kot velika okrepitev madžarskega prvoligaša, toda tam so z njim, kot nam je pred časom dejal v intervjuju, delali kot z največjo smetjo. 


Maltretiranje na Madžarskem
"Do decembra je bilo vse normalno, potem pa so me nenadoma odstranili iz ekipe, in sicer tako, da nisem smel niti trenirati niti biti v slačilnici ali na stadionu. Vse stike so prekinili, dobesedno so me vrgli iz kluba. Druge možnosti, kot da vsakič pridem, nisem imel, saj sem moral spoštovati pogodbo, oni pa so me vsakič zavrnili. Tako je bilo do novega leta, takrat pa sem spet lahko treniral, a sem bil odstranjen iz ekipe. Bil sem sam v slačilnici, in medtem ko je moštvo treniralo, sem moral teči okoli igrišča, brez trenerja. Potem so odšli na priprave, jaz pa sem moral še naprej trenirati sam, vendar ne na stadionu. Rekli so mi, da moram teči in jim to dokazovati s podatki z GPS. Skratka, katastrofalno in bolno. Šlo je še dlje; bilo je tako, da je pome prihajal eden od trenerjev in sem moral trenirati. Tako je bilo od osmih zjutraj do štirih popoldne, kot nekakšen delavnik, vendar brez premora, da bi na primer šel na malico," nam je pred časom dejal Poplatnik, ki je z Madžari naposled le uspel prekiniti pogodbo (enostransko v škodo kluba), po posredovanju Poplatnikovega odvetnika in celo Fife.Znova v Evropi?
Trenutno je Poplatnik še vedno član indijske Kerale, toda poleti bi mu lahko uspel zelo odmeven prestop. Na uho nam je prišlo, da naj bi se za Poplatnika resno zagrela dva ugledna kluba. Imen nam sicer še ni uspelo izvedeti, toda šlo naj bi za kluba iz prve švedske in danske lige. Še preden je Poplatnik odšel v Indijo, so sicer nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta podrobno spremljali tudi nekateri angleški klubi (večinoma iz druge angleške lige). Čeprav mu od odhoda iz Slovenije niso cvetele rože, je zanimanje zanj še vedno ostalo. In v poletnem prestopnem roku bi lahko torej, kot vse kaže, Poplatnik znova zaigral v Evropi. In tako na neki način znova zagnal kariero. Pri svojih še nedopolnjenih 28 letih ima pred seboj še nekaj let igranja nogometa, kdo ve, morda že od naslednje sezone na švedskih ali danskih nogometnih zelenicah.

Članki iz rubrike