Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
3 21.05.2020 07:55:25

NEMIR V OLIMPIJI! Odpisani HADŽIĆ čaka, njegov morebitni naslednik pa že IZGUBLJA POTRPLJENJE!

m24.si, alesfevzer.com
Ni tekem? Ni panike! V Olimpiji je pestro ne glede na to, da na slovenski klubski nogometni sceni dejansko vlada mrtvilo. No, Nogometna zveza Slovenije je v torek sporočila datum prvih tekem, Olimpija se bo na zelenice vrnila 6. junija, ko jo čaka gostovanje pri Taboru. Vprašanje, ki se ta trenutek poraja, pa je vse prej kot nepomembno: kdo dejansko bo v Sežani sedel na klopi Olimpije?

Ko smo v ponedeljek na straneh našega časnika zapisali, da Milan Mandarić resno razmišlja o menjavi na trenerski klopi, smo razkrili tudi to, da je predsednik Safeta Hadžića že obvestil, da v njem ne vidi več prave osebe za vodenje zeleno-belih. Marsikdo nas je tedaj obtožil, da po nepotrebnem vnašamo nemir v tabor kluba iz Ljubljane, da pišemo neumnosti in da nič od tega ni res. No, zdaj je že znano, da je bilo res prav vse, kar smo zapisali. Čeprav v Olimpiji trdijo, da se glede trenerskega vprašanja ne dogaja nič takšnega, kar bi morali javno komentirati, je Hadžić kar sam priznal, da dejansko sedi na zelo, zelo nemirnem stolčku. "Predsednik mi je pojasnil svoj pogled, po katerem mi je bilo jasno, da me ne vidi kot dovolj izkušenega trenerja, ki bi moštvo lahko popeljal skozi kvalifikacije v ligo prvakov. Zdaj lahko le čakam na njegovo odločitev o tem, ali mi bo zaupal do konca prvenstva in morda tudi v kvalifikacijah za LP ali pa me bo zamenjal še pred nadaljevanjem prvenstva," je za Delo povedal 51-letni strokovnjak iz Ljubljane. 

Sliši se noro, bizarno, butasto, kajne?
Hadžićeve besede ne puščajo veliko dvoma. V vsakem primeru je njegova usoda v Olimpiji bolj kot ne zapečatena. Vprašanje je le, kdaj bo napočil trenutek, ko se bo moral posloviti: ali že zdaj v teh dneh ali po koncu sezone. Mandarić se je pač odločil, da za svoje zadnje odmevno dejanje v Ljubljani potrebuje novega trenerja. Že res, da je pred kratkim javno napovedal, da v naslednji sezoni ne bo več predsednik Olimpije, toda preden se bo poslovil, vseeno želi še zadnjič narediti nekaj več v Evropi. Zato tudi že gleda tako daleč, zato je tudi že sporočil Hadžiću, da v njem ne vidi pravega trenerja za kvalifikacije za ligo prvakov. No, marsikdo bi rekel, da bi bilo neprimerno bolje najprej osvojiti naslov prvaka in šele potem začeti razmišljati o kvalifikacijah za ligo prvakov, ampak to je pač – Olimpija. To je pač Mandarić. In to je klub, v katerem je skoraj vse postavljeno na glavo in skregano z logiko. Sliši se noro, bizarno, butasto, kajne? Kdo pri zdravi pameti bi zamenjal trenerja, ki skoraj vso sezono vodi na lestvici? In to tik pred koncem sezone. Hja, verjetno tisti, ki je že zamenjal trenerja, in to tik po tem, ko je ta osvojil dvojno krono … "Po vsakem treningu se vpraša, ali je bil zadnji," so se včeraj slikovito izrazili v časniku Dnevnik. Kakopak so imeli v mislih Hadžića, ki mu zagotovo ni lahko. Ne samo zato, ker mu je Mandarić že izrekel nezaupnico, toliko bolj, ker je jasno, da se za njegovim hrbtom že pogovarja z drugimi trenerji. Kako neokusno, kako neetično in kako podlo je to, ni treba izgubljati besed. Ampak za Mandarića moralne vrednote nimajo prave vrednosti oziroma se požvižga nanje. 

Odločitev šele po nekaj prijateljskih tekmah?
Kdaj bo Hadžić postal nekdanji, bo v prvi vrsti odvisno od uspešnosti Mandarićevega iskanja njegovega naslednika. Kot je že znano, je eden od kandidatov Tomislav Ivković, s katerim se je Mandarić pretekli teden že sestal in bolj kot ne tudi dogovoril. Toda potem je začel zavlačevati, po naših informacijah tudi zato, ker naj bi bil odziv določene skupine nogometašev ob omembi morebitnega Ivkovićevega prihoda zelo negativen in močno odklonilen. 

CELOTEN ČLANEK Z VSEMI INFORMACIJAMI SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike