Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.04.2020 15:41:37
Deli članek:

NORO! Načrtujejo ogled tekem iz AVTOMOBILA. V 'DRIVE-INU' kar 10.000 navijačev?

Številni klubi si prizadevajo, da bi svojim navijačem v času, ko bodo tribune prazne, omogočili čim bolj prijeten ogled tejem.

Danski prvoligaš Midtjylland načrtuje uvedbo ogledov tekem iz avtomobilov oziroma tako imenovani "drive-in", potem ko bodo ob pandemiji novega koronavirusa športni dogodki spet dovoljeni. Klub načrtuje, da bo navijačem ponudil 2000 parkirnih mest pred stadionom MCH Arena v Herningu za ogled tekem prek velikih zaslonov iz avtomobilov.


Danska, tako kot večina držav, omejuje javna zbiranja ljudi na največ deset, kar pomeni, da ne more biti gledalcev na tribunah. Te omejitve so v soboto podaljšali do 11. maja.

Ko bo danska liga dobila zeleno luč za nadaljevanje, bodo tekme še kar nekaj časa najverjetneje brez gledalcev na tribunah. "S policijo in občino se dogovarjamo, kako zagotoviti varnost za vsakogar," so dejali v klubu, ki pričakuje, da bi si v "drive-inu" tekme lahko ogledalo približno 10.000 navijačev, ki bi v avtomobilih imeli zagotovljen tudi komentar tekme na določeni radijski postaji.

Midtjylland sicer trenutno vodi v ligi. Zadnjo tekmo v njej so odigrali 8. marca.

V klubu so dodali še, da če se ta "drive-in" izkaže, bodo skušali zagotoviti še več parkirnih mest in se morda prijaviti za Guinnessovo knjigo rekordov.