Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.04.2020 10:32:23
Deli članek:

RAZKRITI prihodki nogometašev DINAMA: Slovenski reprezentant (NI) med najbolje PLAČANIMI!

Jurij Kodrun

Hrvaški spletni portal index.hr je objavil plače nogometašev Dinama, ki so nekako razdeljene na tri razrede.

V tistem najvišjem so igralci, ki letno prejmejo od 600 tisoč evrov naprej, seveda so na njem najvidnejši posamezniki serijskega hrvaškega prvaka, a se najde tudi kdo, ki ima precej obrobno vlogo, kot je na primer Francois Moubandje.

Slovenski reprezentant Petar Stojanović je na tej lestvici na desetem mestu, njegova letna plača naj bi znašala okoli pol milijona evrov. Zelo zanimivo pa je, da Dinamo za tri igralce na poziciji desnega bočnega branilca letno 'zapravi' kar milijon in pol evrov, čeprav v Zagrebu pravijo, da so prav na tem igralnem položaju 'najtanjši'. Poleg Stojanovića sta namreč tu še Iranec Sadegh Moharami in Ivo Pinto. Portugalčeva plača znaša kar 700 tisočakov, čeprav ga trenutno sploh ni v Dinamu, saj ga je ta do konca sezone posodil portugalskemu prvoligašu Famalicãu.

Med najbolje plačanimi pa sta tudi Hajrović in Gavranović, ki si v tej sezoni sploh ne moreta priigrati mesta v udarni enajsterici.

V drugi razred spadajo igralci, ki prejmejo med 300 in 500 tisoč evrov, sem torej spada tudi Petar Stojanović, v tretjega pa razumljivo tisti, ki prejmejo manj od 300 tisočakov. V tem najdemo Luko Menala in Bojana Kneževića, ki ju je Dinamo posodil Olimpiji, oba naj bi imela letno plačo v višini 120 tisočakov.

Deset najbolje plačanih igralcev Dinama
Arijan Ademi (850 tisoč evrov)
Izet Hajrović (850 tisoč evrov)
Kevin Theophile-Catherine (840 tisoč evrov)
Francois Moubandje (820 tisoč evrov)
Dominik Livaković (800 tisoč evrov)
Mario Gavranović (800 tisoč evrov)
Mislav Oršić (750 tisoč evrov)
Bruno Petković (750 tisoč evrov)
Ivo Pinto (700 tisoč evrov)
Petar Stojanović (550 tisoč evrov)