kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 31.03.2020 10:57:13

Legendarni nogometaš ima RESNIČNO NOR NAČRT: Takole BOMO končali sezono!

Jurij Kodrun
V času, ko se je javno življenje praktično ustavilo, nihče natančno ne ve, kaj nam bo prinesla prihodnost.

Podobno je tudi v športu, kjer se vsi sprašujejo, kako nadaljevati in zaključiti sezono. Mnogi se ubadajo s tem, da bi našli najbolj optimalno rešitev za vse.

V najbogatejših ligah je zelo pomembno nadaljevati in zaključiti sezono predvsem zaradi televizijskih pravic, ki zagotavljajo velik del klubskega proračuna. Seveda to pomeni, da je prav ta denar življenjskega pomena za vse.


Pri Uefi naj bi v kratkem predstavili nov (podaljšan) rok za končanje sezone, to pa je konec avgusta. To bi pomenilo, da bi se nova sezona začela takoj po koncu te, brez kakršnihkoli počitnic.

Zdaj se je oglasil tudi izvršni direktor Bayerna, nekdanji vrhunski nogometaš Karl-Heinz Rummenigge, ki je zamisel še nekoliko dodelal in je pripravljen narediti skoraj nor korak v smeri, da bi se zagotovilo dokončanje prekinjene sezone. Dejal je, da bi se trenutna sezona nemškega prvenstva končala konec septembra, novo pa bi začeli šele pozimi.

"Če zaradi politične in zdravstvene odločitve ne bo mogoče prej zaključiti sezone, je potrebno resno razmisliti tudi o tej možnosti," je za nemške medije dejal Rummenigge, ki se zaveda, da je treba sezono končati ne zgolj zaradi športnih, ampak tudi zaradi ekonomskih razlogov. Prvi cilj pa je, da se škoda, ki bo nastala zaradi prekinitve sezone, čim bolj omeji oziroma zmanjša na minimum.

Članki iz rubrike