profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 31.03.2020 07:18:02

VOJNA! Mamić je JAVNO 'raztrgal' trenerja DINAMA, njegova ZAPIS in RAZKRITJE na Facebooku ŠOKIRATA!

Zdravko Mamić
Grega Wernig
V zagrebškem Dinamu vlada pravi kaos.

Čeprav je zagrebški Dinamo trdno na prvem mestu lestvice hrvaškega prvenstva in ima pred Simonom Rožmanom ter njegovo Rijeko kar 18 točk prednosti, pa v vrstah Dinama vlada pravi kaos. Vojna. 

Vse se je začelo, ko je vodstvo kluba igralcem in strokovnemu vodstvu zmanjšalo plače. Po besedah igralcev brez pogovora, posvetovanja, kakršnegakoli dialoga, čeprav so zagotavljali, da zmanjšanje ni težava, da je težava zgolj v odnosu. Sledil je upor, vodstvo pa se je odzvalo z drastično potezo  odpustilo je celotno trenersko ekipo, šest najtesnejših sodelavcev glavnega trenerja Nenada Bjelice. 

bjelica dinamo
Profimedia

Zdaj je z njim kar prek Facebooka obračunal Zdravko Mamić in razkril, koliko denarja je v zadnjih 20 mesecih zaslužil Bjelica. "Messi in soigralci so se odrekli 70 odstotkom plače, belgijski nogometaši se bodo mesečno preživljali s 13.000 kunami. Žilina, ki je sedemkratni slovaški prvak, je razglasila stečaj. Cristiano Ronaldo, Juventus, Bayern in mnogi drugi so se izkazali s solidarnostjo in dokazali, da se v težkih trenutkih pokažejo junaki. Dinamo se pripravlja za prihodnost in vsi moramo nositi del tega bremena. Vse uspehe je klub nagradil, nikoli nismo nič ostali dolžni. Omogočil je razmere za delo, kot jih v tem delu Evrope nima nihče. Tako delo namerava tudi nadaljevati. Game over," je Mamić šokiral s svojim zapisom, ki mu je dodal še številke.

Glavni trener Bjelica je tako v zadnjih 20 mesecih zaslužil 24.385.673 kun, kar je 3,2 milijona evrov, njegov pomočnik Poms je na primer zaslužil pol milijona evrov. 

Članki iz rubrike