Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 31.03.2020 10:46:40

NENAVADEN HOBI slovenskega nogometaša. Poglejte, citiral bom FORRESTA GUMPA …

Grega Wernig
Koronavirus je zaustavil tudi nalet Dejana Grabića in njegovih varovancev. Nogometaši Brava so na petih spomladanskih preizkušnjah trikrat zmagali in dvakrat igrali neodločeno, vrhunec je bil kakopak uspeh v Mariboru, ki je hkrati poskrbel za potres pod Kalvarijo in tektonske kadrovske premike. Vse to se je zgodilo tudi s prispevkom obetavnega branilca.

V času pandemije nikomur ni lahko. Ampak res nikomur, v povsem novi vlogi so se med tem, ko je svet obstal, znašli tudi športniki. "V tem trenutku se moramo tudi nogometaši prilagoditi na razmere in trenirati sami doma. Vsekakor je treniranje na igrišču z ekipo veliko boljše, saj drug drugega spodbujamo in si postavljamo nove meje naših zmožnosti. Trenirati samostojno je drugače, ker je veliko 'suhega teka', so nam pa vsi člani strokovnega vodstva v veliko pomoč, saj nam dnevno pošiljajo načrt dela," je povedal član Brava Vanja Drkušić.


Res je neprijetno

Dnevi so si skoraj na las podobni, okoliščine so zares neverjetne. "Stanje je res neprijetno, saj si prisiljen ostati doma, vendar je treba spoštovati ukrepe in jih dosledno upoštevati. Jaz veliko časa preživljam z mojimi domačimi in dekletom. Skupaj gledamo filme, opravljamo domača opravila, kartamo, sestrici pa pomagam z domačimi nalogami. Poskušamo ostati zaposleni, da dnevi hitreje minevajo," je pristavil 20-letni branilec, ki ima nadvse zanimiv hobi. Nenavadnega, predelava namreč športno obutev. Kako človek sploh pride na takšno idejo? Je ponudba v trgovinah preskromna? "Vedno sem bil ustvarjalen. Že kot majhen sem rad risal, gradil in sestavljal sestavljanke. Do tega hobija pa je prišlo povsem po naključju. Ko sem urejal omaro s čevlji, sem opazil veliko starih športnih copatov in ob tem se mi je porodila ideja, da jih preuredim. Izbire na trgovinskih policah je veliko, vendar stvarem rad dodam svojo osebno noto. Mislim, da je pomembno, da ima človek širino in da ga zanima več stvari v življenju," je za spletno stran Brava odvrnil Vanja Drkušić in v nadaljevanju pojasnil, kako predelava sploh poteka: "Čevelj prvo temeljito očistiš, nato idejo iz glave preliješ na papir, potem pa sledi usklajevanje barv in vzorcev. Čevelj pripraviš in oblepiš, da zaščitiš dele, ki jih ne želiš pobarvati. Nato vzameš čopič in začneš ustvarjati. Pomembna je natančnost, dobri in raznoliki čopiči, barva za tekstil in usnje ter mirna roka."

Zelo ga pogrešam

Se ob takšnem hobiju skriva želja po čem večjem? Morda po lastni blagovni znamki športne obutve? "V zvezi s tem bi citiral Forresta Gumpa: Življenje je kot bonboniera, nikoli ne veš, kaj boš dobil," je odgovoril mladi slovenski reprezentant, ki kajpada ne skriva, da močno pogreša tekmovalni ritem. "Zelo ga pogrešam. Manjkajo mi ekipni duh, prijatelji, adrenalin pred tekmo in veselje po osvojenih točkah, ki jih je bilo v začetku drugega dela prvenstva kar nekaj. Komaj čakam, da se vrnemo na igrišče ter skupaj s trenerjem, celotnim strokovnim vodstvom in soigralci nadaljujemo zmagoviti niz. Srčno upam, da se bo prvenstvo nadaljevalo, seveda pa je hkrati popolnoma jasno, da je zdravje vseh nas pomembnejše od igranja nogometa. Zato je moje sporočilo, da upoštevajmo varnostne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe. To je edini način, da ostanemo zdravi, obenem pa pozivam vse, da se zabavate, da se imate radi in da ste potrpežljivi, saj po dežju vedno posije sonce."

Članki iz rubrike