Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 27.03.2020 10:47:48

Sloviti italijanski trener je POVSEM SKRUŠEN: Navadno je v enem letu umrlo 100 ljudi, ZDAJ PA ...

Profimedia
Italijanski nogometni strokovnjak Cesare Prandelli, ki je nazadnje vodil Genoo, je zelo čustveno razkril, kaj se dogaja v njegovi domovini.

Ne samo to, govoril je o tem, da je že kar nekaj njegovih prijateljev umrlo zaradi koronavirusa. Trenutno prebiva v Firencah, sicer pa prihaja iz mesteca Orzinuovi v bližini Brescie, ki šteje približno 13 tisoč ljudi. Kljub temu, da gre za manjše mesto, so v njem našteli že 90 žrtev koronavirusa.


"V mojem mestecu navadno v letu dni umre sto ljudi, zdaj pa jih je v treh tednih umrlo 90. V samo enem dnevu je bilo 13 pogrebov. Tudi nekaj mojih prijateljev je izgubilo bitko s koronavirusom. Bil sem na trgu s prijateljem Dalfiem in tudi njega ni več ... Nogomet v teh časih ne sme biti tema pogovorov, niti nič drugega," je povsem skrušen dejal Prandelli.

"V Firencah je stanje malo lažje, ampak ljudje gredo samo v trgovino, nazadnje sem bil zunaj pred desetimi dnevi. Drugače pa skrbim za oljke, živim v paralelnem svetu, kjer sem kmetovalec. To je kot tretja svetovna vojna. Če vam umre kdo od bližnjih, ste žalostni, ker ljubljene osebe zaradi epidemije ne morete pospremiti kot bi bilo potrebno. Po vsem tem nič ne bo, kot je bilo. Vrednote se bodo spremenile, mi pa bomo odkrili pravi smisel življenja," je še pristavil Prandelli.

Članki iz rubrike