mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 27.03.2020 10:17:19

V ZDA so razmere iz dneva v dan hujše, Robert BERIĆ pa iz CHICAGA sporoča: Povem vam, kako je videti vse skupaj!

Profimedia
Robert Berić se je pri 28 letih odločil zapustiti Evropo in nove izzive poiskati onstran luže.

Iz Francije se je preselil v Združene države Amerike in St. Etienne, v dresu katerega je odigral 103 tekme ter dosegel 34 zadetkov, zamenjal z moštvom Chicago Fire. Postal je četrti Slovenec v severnoameriški ligi MLS; pridružil se je Aljažu Struni (Houston Dynamo), Antoniu Delamei Mlinarju (New England Revolution) in Aljažu Ivačiču (Portland Timbers). A tudi onstran Atlantika je udaril koronavirus, prvenstvo je bilo po zgolj dveh odigranih krogih prekinjeno in zdaj Krčan dneve v vetrovnem mestu preživlja v samoizolaciji.

Chicago je tretje najbolj naseljeno mesto v ZDA in največje mesto v ameriški zvezni državi Illinois, a živahen življenjski utrip je zdaj preteklost "Največ časa poskušam preživeti doma. Zdaj sodobna tehnologija pride še kako prav. Ohranjam stike s svojimi najbližjimi in prijatelji, igram igrice, gledam filme ... In to je to. Ali bom mogoče povedal kaj novega, če rečem, da je precej dolgočasno? (smeh) Kdaj pa kdaj se seveda odpravim tudi na kakšen sprehod in mesto je … Kako naj rečem? Zelo je čudno. Prazno, po svoje celo strašljivo. Ljudi tako rekoč ni na ulicah, avtomobili so redkost. Zlasti v večernih urah neprijeten občutek pride še bolj do izraza, ko vidiš, da so stavbe polne, v vsakem stanovanju gori luč, zunaj pa ni skoraj nikogar. Vse se je ustavilo, kar razkriva, da je zadeva resna in tukajšnji prebivalci jo tako tudi dojemajo. V nasprotju z nekaterimi drugimi mesti so precej disciplinirani. Kolikor spremljam po medijih, zlasti iz Miamija prihajajo informacije, da ljudje počnejo vse mogoče, da se za ukrepe ne menijo kaj prida, a vse to je gotovo povezano tudi s klimo. Ali predvsem s tem," se je nasmejal Robert Berić.

CELOTEN INTERVJU Z ROBERTOM BERIĆEM TUDI O DOGAJANJU V MARIBORU IN ZVEZDNIŠKEM STATUSU LUKE DONČIĆA SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike