ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
9 27.03.2020 09:31:57

RAZKOL PRI BARCELONI! Vodstvo 'grozi' Lionelu Messiju in druščini, nogometaši so ŠOKIRANI!

Reuters
Bi se lahko zgodilo nekaj nepojemljivega?

Koronavirus je ustavil športni svet, klubi se soočajo z grožnjo velikanske izgube in se počasi odločajo za racionalizacijo poslovanja. Številni so že napovedali krčenje stroškov, zmanjšanje plač, toda po poročanju nekaterih španskih medijev so šli z naskokom najdlje pri Barceloni, ki je znana kot klub, ki najbolje plačuje svoje igralce.

Kar 500 milijonov evrov naj bi na letni ravni znašale plače nogometašev, košarkarjev, rokometašev in športnikov iz ostalih športov, z naskokom največji kolač gre seveda nogometašem, na čelu z najbolje plačanim igralcem na svetu Lionelom Messijem. Zaradi pandemije koronavirusa želijo zdaj pri Barceloni narediti racionalizacijo poslovanja, kot pišejo španski mediji pa želijo igralcem znižati plače. Ne za 10 odstotkov, niti za 20. Ne za 30, 40 ali 50 ... Katalonci so se bojda odločili, da bodo plače igralcem znižali za kar - 70 odstotkov!

Vse skupaj je seveda pripeljalo do velikega razkola znotraj kluba. Nekateri nogometaši so bojda pripravljeni sprejeti radikalno znižanje svojih dohodkov, medtem ko drugi za kaj takšnega ne želijo niti slišati. Prepričani so namreč, da je za težko finančno situacijo krivo vodstvo kluba, ki je v zadnjih letih

Članki iz rubrike