Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.03.2020 08:43:46

Končno LEPA novica iz sveta NOGOMETA: Najbolj nesrečni talent je bil v KOMI, zdaj pa ...

Abdelhak Nouri
vszi
Nekoč je veljal za enega največjih talentov slovite Ajaxove nogometne akademije.

Nogometaš Ajaxa Abdelhak Nouri, ki ga je julija 2017 zadela srčna kap in se je zgrudil na igrišču, pri svojem okrevanju v domači oskrbi napreduje. Potem ko so ga avgusta leta 2018 zbudili iz umetne kome, se njegovo stanje po hudih in trajnih poškodbah možganov izboljšuje, a je še vedno popolnoma odvisen od družine.

Po besedah brata Abderrahima, ki se je pogovarjal z novinarjem nizozemske televizije, komunicira s svojci, čeprav ne more govoriti, pa se sporazumevajo na drugačne načine, poroča The Sun.

Družina živi v hiši, kjer je vse podrejeno stanju 22-letnega Abdelhaka, ki ga lahko po njej vozijo z invalidskim vozičkom.

"Zaveda se, kje je, je buden, Kiha, kolca, je, iz postelje pa sam ne more vstati. Sporazumevamo se z očmi in nasmehom. Pogovarjamo se z njimi, gledamo tudi nogomet. Vedeti nam da, da mu je to zelo všeč, pogosto pokaže čustva. Z njim se obnašamo, kot da ni bolan," je stanje brata opisal Abderrahim.



Novica je toliko bolj neverjetna glede na to, da je družina julija 2017 dejala, da praktično nima možnosti za ozdravitev in da bo ostal v trajnem vegetativnem stanju.

"Ne more hoditi, ne more govoriti, ne prepozna nas, ne ve, kdo smo. Ničesar ne čuti, ničesar ne sliši," je novinarjem po nesreči na prijateljski tekmi proti Werderju iz Bremna v okolici Innsbrucka, kjer se je Ajax pripravljal, dejal brat nogometaša, ki je bil "programiran" za novega zvezdnika evropskega nogometa.

Še bolj odmeven pa je podatek, da je odigral vlogo pri prestopu nekdanjega zvezdnika Ajaxa in velikega prijatelja Frenkieja de Jonga v Barcelono.

"Pogovarjal sem se z njim, mimo je prišla njegova mama in ga vprašala, katero ponudbo naj sprejmem. Ob omembi Barcelone je navdušeno dvignil obrvi. To je bil res poseben trenutek," se spominja nogometaš katalonskega velikana.

Značke: nouri, ajax

Članki iz rubrike