Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.03.2020 10:20:34

SOLIDARNOST! Nogometaši uglednega prvoligaša zaradi IZREDNIH RAZMER privolili v ZNIŽANJE PLAČ

Arsen Perić
Nogometaši nemškega prvoligaša so zavarovali delovna mesta zaposlenih v klubu.

Nogometaši Borussie iz Mönchengladbacha so postali prvi v bundesligi, ki so prostovoljno privolili v znižanje plač ob prekinitvi vseh športnih tekmovanj zaradi pandemije koronavirusne bolezni. Klub bo z znižanjem plač prihranil več kot milijon evrov na mesec, je poročal časnik Rheinische Post.


Igralci in drugi dobro plačani predstavniki strokovnega štaba so z znižanjem svojih plač zavarovali delovna mesta in dohodke preostalih zaposlenih v klubu, ki bi drugače ostali brez zaposlitve in dohodkov.

V Nemčiji je trenutno v veljavi popolna prepoved nogometa do 2. aprila. Če sezone ne bodo mogli končati oziroma jo bodo končali predčasno zaradi največje zdravstvene krize, s katero se trenutno sooča svet, pa se klubom in bundesligi obeta še dodatna izguba, povezana s terjatvami, ki izhajajo iz pogodb za zagotovitev televizijskih pravic.

Tudi drugoligaš Karlsruhe se je odločil, da bo finančno vrzel skušal odpraviti z znižanjem plač igralcev. Pogajanja z nogometaši o plačah se obetajo tudi v italijanski serie A, kjer so prav tako zaradi razglašene karantene začasno ostali brez nogometa.

Na Škotskem pa je vodstvo tamkajšnjega kluba Hearts prav tako vsem zaposlenim, vključno z igralci, predlagalo znižanje plač za polovico.

stadion monchengladbach

Članki iz rubrike