polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

rb
rb
0 20.03.2020 09:12:55

Mladenič, ki je 'UNIČIL' MARIBOR in ga je spremljala BARCELONA, se ni zmenil za nasvet PETRA STOJANOVIĆA

Grega Wernig
Devetnajstletni napadalec Roko Baturina je na slovenskem prvoligaškem prizorišču v rekordno kratkem času zablestel kot meteor.

Koronavirus je zaustavil nogomet, zaustavil je šport. Zaustavil je svet. Tako rekoč v trenutku se je vse postavilo na glavo, trenutne razmere so nadrealistične, izredno stanje je posledično zaustavilo meteorski vzpon Roka Baturine na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Na začetku pomladi je v dresu Brava zablestel kot le malokdo, obetavni dalmatinski napadalec, ki ima v Šiški status posojenega igralca Dinama, se je na petih tekmah štirikrat vpisal med strelce in prispeval eno podajo. Za takšen dosežek je potreboval 352 minut, a vse to je zdaj vendarle potisnjeno nekoliko v ozadje.


"Zdravje je najpomembnejše," iz hrvaške prestolnice sporoča Roko Baturina. "Vsi seveda nestrpno pričakujemo, da se bodo razmere umirile, da se bomo lahko vrnili k treningom in prvenstvu. Da nadaljujemo tam, kjer smo končali. Komaj čakam na klic koga iz kluba ali trenerja, da se spet zberemo. Medtem čas v Zagrebu preživljam z družino in treniram skupaj z mlajšima bratoma," je dodalo najmočnejše orožje Brava do prekinitve prvenstva.

Uvod v ljubljansko zgodbo ni mogel biti boljši. "Saj veste, kako pravijo ... Vedno je lahko boljše, ampak dejstvo je, da je bilo izvrstno. Če sem iskren, bi bilo težko bolje, temu primerno je moje zadovoljstvo. Pred prihodom sem si zadal cilj, da bi bil odličen dosežek, če bi do konca prvenstva dosegel deset golov, in močno upam, da ga bom uresničil. Sijajno sem se vključil v ekipo in vsekakor si bom prizadeval po najboljših močeh, da bi bilo tako. Dal bom vse od sebe," je dejal Roko Baturina.

roko baturina mm
Martin Metelko
Skupaj z dve leti in pol mlajšim bratom Martinom (v Dinamu je tudi najmlajši brat Marin) veljata za ena od največjih talentov na Hrvaškem. Pred leti so mediji pri južnih sosedih celo poročali, da sta pod drobnogledom oglednikov Barcelone in da naj bi obstajala precejšnja verjetnost, da se bo družina Baturina preselila v katalonsko prestolnico. "Drži, da je obstajala takšna zgodba. Bilo je pred petimi leti, brat je bil celo na treningih v La Masii, toda dejstvo je, da so prestopi mladoletnikov zapleteni, težko jih je uresničiti in naposled iz vsega skupaj vendarle ni bilo nič," razkriva hrvaški U-20 reprezentant.

Pred selitvijo v slovensko prestolnico se je posvetoval in pogovoril tudi s Petrom Stojanovićem, ki že dolgo 'stanuje' v slačilnici Dinama. "Dejal mi je, da ga lahko v vsakem trenutku pokličem, če bom v Ljubljani potreboval kakršnokoli pomoč, če bo treba kaj urediti. Da mi je vedno na voljo, za kar sem mu seveda hvaležen," je povedal novopečeni napadalec Brava. "In še nekaj mi je rekel ...," je skrivnostno pristavil hrvaški up. "Rekel mi je, da Olimpiji lahko zabijem tri gole in da ga Mariboru ne smem," se je nasmejal Roko Baturina, ki torej ni ubogal slovenskega reprezentanta, ni upošteval njegovega nasveta. Še več, z zadetkom in odlično igro ob zmagi Brava v Ljudskem vrtu je 'uničil' aktualne prvake in v veliki meri prispeval k vijoličastemu potresu ...

CELOTEN INTERVJU Z ROKOM BATURINO, V KATEREM JE SPREGOVORIL TUDI O POTEZI, KI JE ZGROZILA NAVIJAČE HAJDUKA, SI LAHKO PREBERETE NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike