Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.02.2020 15:33:44

PANIKA zaradi KORONAVIRUSA! Pri angleškem klubu NORA PREPOVED: Od zdaj dalje NI VEČ DOVOLJENO...

Profimedia
Strah pred širjenjem okužbe z novim koronavirusom se je zajedel tudi v angleško premier league. Strokovno vodstvo angleškega moštva s severovzhoda Anglije, Newcastle United, je za preprečitev širjenja okužbe po nasvetu zdravnika prepovedalo rokovanje. Preventivni zdravstveni ukrep je javnosti predstavil glavni trener Steve Bruce.

"Tukaj pri nas obstaja ritual, da si vsako jutro ob prvem snidenju sežemo v roke, in to z vsakim, ki ga srečamo. Po nasvetu zdravnika smo prenehali z rokovanjem," je dejal glavni mož stroke v moštvu iz mesta s severa Anglije Newcastle upon Tyne, že skoraj na meji s Škotsko.

Anglija še ni med z okužbo najbolj prizadetimi državami. V Združenem kraljestvu so po podatkih tamkajšnjih zdravstvenih oblasti zabeležili dva nova primera, število vseh primerov, okuženih z virusom sars-covid-19, pa znaša 15. Novi okuženi se zdravijo na infekcijskih klinikah v Londonu in Liverpoolu. Gre za bolnike, ki so se okužili, ko so bili na počitnicah v Italiji oziroma na Kanarskih otokih.



Britanska vlada se še ni odločila za drastične ukrepe, kot je odpoved vseh javnih zborovanj, prireditev in športnih tekmovanj. Tekme angleške premier league potekajo po načrtih, brez kakšnih omejitev, razen navodil za samozaščitno ravnanje in vzdrževanje higiene.

V Evropi so z okužbo najbolj prizadete italijanske severne dežele. Tam so se odločili za odpoved množičnih prireditev. Ta prepoved ne velja za vsa športna tekmovanja. Tekme italijanskega nogometnega prvenstva, vključno z elitno serie A, potekajo za pred javnostjo zaprtimi vrati in torej posledično pred praznimi tribunami. V Švici so se do 15. marca odločili za preventivno prepoved vseh dvoranskih in tekmovanj na prostem z udeležbo več kot tisoč ljudi.

Članki iz rubrike