martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

nu
nu
0 07.11.2019 16:45:10

GROZLJIVO! Pred tekmo v Rimu poteka KRVAVA VOJNA, policija mesta nima pod nadzorom (FOTO + VIDEO)

Danes se bosta v večnem mestu v tekmi lige Europa pomerila Lazio in Celtic, krvava uvertura pa je bila že sinoči.

Noč v Rimu je bila krvava, napadi ekstremistov iz vrst navijačev Lazia so se vrstili kot po tekočem traku. Približno 9000 Škotov se vseeno ni pustilo ustrahovati, a je bila večina šokirana.

Že pred prihodom navijačev Celtica v večno mesto je bilo jasno, da bodo domačini na vsakem koraku napadali goste, da se bodo incidenti vrstili eden za drugim. Policija je Škotom svetovala, naj se po mestu ne razkazujejo v klubskih barvah, predvsem pa naj bodo previdni. A nasvet pri večini ni naletel na plodna tla, devet tisoč je vendarle velika številka in gostujoči navijači so zasedli domala vse pube v centru in veselo popivali.

pub rim


Čim se je v Rimu stemnilo, so se začeli napadi zamaskiranih navijačev Lazia. V več delih mesta so napadli pube, kjer so se zbirali Otočani, razbijali okna in inventar, v dveh primerih pa celo z nožem zabodli nasprotna navijača. Policisti so poskušali strasti miriti in prevzeti nadzor nad mestom, vendar so bili domači navijači dobro organizirani. 


"Prišli so od nikoder. Fant je sedel na terasi lokala in ni provociral. Oni so imeli zakrite obraze, vpili so 'Lazio'," je pripovedoval očividec enega od več napadov z nožem. Okoli puba Flann O'Brien je bilo po incidentu videti precej krvavih madežev.

lazio navijaci


Napadi Italijanov so okrepljeni tudi zaradi dogodkov na prvi tekmi med tema dvema ekipama v letošnji ligi Europa. V Glasgowu so italijanski navijači paradirali po mestu z iztegnjenimi rokami in provocirali domačine s fašističnim pozdravom. Na tekmi so se jim Škoti oddolžili in razvili transparent, na katerem je bil upodobljen fašistični voditelj Benito Mussolini, kako visi z glavo navzdol, zraven pa so pripisali 'Sledite svojemu vodji'. Celtic je Uefa zaradi transparenta kaznovala.

celtic navijaci

Značke: lazio, celtic, rim

Članki iz rubrike