Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.08.2019 21:20:51
Deli članek:

VELIKI PREOBRAT: Zvezdnik Uniteda odhaja za REKORDEN ZNESEK!

Reuters

Belgijec Romelu Lukaku je zavrnil zahtevo svojega kluba, naj se vrne v Manchester in začne trenirati z ekipo, tako je ostal v Bruslju, kjer je v zadnjem času vadil z mlajšimi selekcijami Anderlechta.

V zadnjem mesecu se je skoraj vsak dan ugibalo o tem, ali bo Romelu Lukaku zapustil Manchester United, in predvsem o tem, kje bi lahko nadaljeval kariero. Stvari se dolgo niso uredile. Najresnejša možnost je bila, da se bo Belgijec preselil v Italijo, kjer sta ga želela Inter in Juventus. Prvi nikakor ni ponudil toliko denarja, da bi zadovoljil apetite rdečih vragov, drugi pa je bil pripravljen v zameno za napadalca v nasprotno smer poslati Paula Dybalo, ki pa je zahteval previsoko plačo, zato se ni zgodilo nič.

Do zdaj, ko so se stvari drastično spremenile. Robustni napadalec je namreč zapustil domovino in se odpravil v Italijo. Da, Manchester United je na koncu vendarle dobil zadovoljivo ponudbo.

Dobro obveščeni italijanski mediji so poročali, da jo je poslal Inter, ki je za Lukakuja pripravljen plačati 85 milijonov evrov odškodnine, kar je klubski rekord. Lukaku naj bi v kratkem podpisal pogodbo. Naj spomnimo, za ekipo z Old Trafforda je Belgijec odigral 95 tekem in dosegel 42 zadetkov. Pred Evertonom, iz katerega je na Old Trafford pred dvema letoma prestopil za enako vsoto, je na Otoku igral še za Chelsea in West Bromwich Albion.