Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.08.2019 17:11:39
Deli članek:

Da, zdaj je ZNANO TUDI TO: TAKA je izobrazba Cristiana Ronalda! PRESENEČENI?

Reuters

Marsikaterega navijača zanima, kaj so po izobrazbi vrhunski nogometaši, oziroma katero šolo so dokončali.

Dejstvo je, da začnejo profesionalni nogometaši nogomet igrati že v rani mladosti. Bolj ko so nadarjeni, hitreje pridejo do članske ekipe. Če si mesto v njej izboriš kot najstnik, je seveda zelo težko ob vseh nogometnih obveznostih hoditi tudi v šolo.

Tudi zaradi tega je marsikateri nogometaš brez prave izobrazbe. Vseeno pa se najdejo tudi taki, ki jim uspe združiti tako nogomet kot šolanje, vendar so dokaj redki.

Kako pa je z izobrazbo pri enem izmed najboljših nogometašev na svetu, Cristianu Ronaldu. V dokumentarcu je razkril tudi ta del svojega življenja. Portugalski zvezdnik je povedal, da je bil kot otrok zelo nagajiv, ob tem pa je želel samo igrati nogomet. Šola ga ni pretirano zanimala, tako da je tudi njegova izobrazba temu primerna.

Opravil je šolanje, ki je bilo obvezno, tako da je za njim 12 let izobraževanja, kar je v našem šolskem sistemu podobno tretjemu letniku srednje šole. Je pa res, da govori vsaj tri jezike, če gledamo povsem plastično, pa glede na to, koliko je zaslužil kot nogometaš, tudi akademske izobrazbe ne bi smel pretirano pogrešati.