zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

rb
rb
2 07.08.2019 15:17:59

PRVI MOŽ MURE o naslovu PRVAKA, Mariboru, Olimpiji, NOVI FAZANERIJI ...

Grega Wernig
Skupščina soboškega prvoligaša po pričakovanjih ni postregla z revolucijo, uresničil se je pričakovan scenarij. Robert Kuzmič z novim štiriletnim mandatom ostaja na predsedniškem položaju, njegova ekipa sodelavcev prav tako ostaja nespremenjena.

Pred štirimi leti se je v Fazaneriji začela nova zgodba. Z novimi obrazi v glavni vlogi. Robert Kuzmič, Denis Rajbar in njuni sodelavci so se lotili ambicioznega projekta, katerega cilj je bil vrniti Muro na nekdanja pota. Povrniti ji nekdanjo slavo. Takrat je tekmovala v tretji ligi, nedavno so se črno-beli predstavili v kvalifikacijah za ligo Europa. Scenarij, ki si ga pred 48 meseci bržčas ni drznil napovedati nihče. Ali pač? "Menim, da je za nami uspešno obdobje," je z odmerkom pretirane skromnosti dejal Robert Kuzmič. 


Dela smo se lotili odgovorno

"Odgovorno smo se lotili dela in si zastavili strategijo, ki smo ji vztrajno sledili, uresničevali etapne cilje ter se vmes odzivali na pravšnji način, ko je bilo to potrebno. Danes lahko rečemo, da smo večino ciljev dosegli, nekatere tudi presegli. Na športnem področju smo jih v zadnjih letih vsekakor prehitevali," je nadaljeval prvi mož črno-belih, ki ima kakopak več kot dovolj razlogov, da je s prehojeno potjo izjemno zadovoljen. "Ko smo prevzeli vodenje kluba, smo si začrtali cilj, da bi Mura v petih do sedmih letih zaigrala v evropskem pokalu. Zgodilo se je po štirih, vsekakor pa je bil osnovni namen vrniti Muro v prvo ligo in Mursko Soboto znova postaviti na nogometni zemljevid. Postopoma tudi zunaj Slovenije. To nam je uspelo, prav tako nam je hitreje, kot smo predvidevali, uspelo mlajše selekcije spraviti do najvišjih ligaških razredov tekmovanja. Že od naših začetkov smo si želeli sodelovanja z okoliškimi klubi in nadvse nas veseli, da je naposled s sklenitvijo dogovora o partnerstvu z Beltinci vse skupaj dobilo novo razsežnost. Končni cilj je, da bi najbolj obetavni mladi igralci iz regije prišli v Muro. Kvantiteta je premalo, če hočemo rasti, potrebujemo kvaliteto," je nadaljeval Robert Kuzmič.

kuzmic
Vztrajati pri začrtani strategiji


Nato je pogled usmeril v prihodnost, v naslednja štiri leta. "Še naprej je osnovna misel vztrajati pri začrtani strategiji. Mislim, da smo postavili dobre temelje in klub v določeni meri stabilizirali, zdaj moramo to storiti na še višji ravni. Poskrbeti moramo za poslovni del in še izboljšati organizacijski ustroj ter se kadrovsko okrepiti. Obenem se bomo seveda iz dneva v dan trudili za izpopolnjevanje strokovnosti z namenom, da bi bili rezultati čim boljši, da bi bili še uspešnejši."

Ena od želja je najbrž povezana tudi z naslovom prvaka? "Poglejte, osnovni cilj je biti čim višje na lestvici in se poskušati uvrščati v evropski pokal. Mislim, da se v tem trenutku z naslovom prvaka še nima smisla obremenjevati. Je prehitro. Našega proračuna denimo ne moremo primerjati z Mariborom in Olimpijo," je odvrnil predsednik soboškega prvoligaša.

Fazanerija? Najprej idejni projekt in gradbeno dovoljenje

Popolnoma jasno je, da tudi infrastruktura ni takšna, kot bi morala biti, Fazanerija potrebuje spremembe oziroma obnovo, prenovo. "V zadnjih štirih letih je bilo v zvezi s tem postorjenega že marsikaj, veliko sredstev je v izboljšave vložil tudi klub, čeprav stadion ni naša lastnina, občina je prav tako prispevala veliko. Zadnja investicija so bili žarometi, kar je bil velik zalogaj, nedvomno pa se pogovarjamo o tem, kako in kaj naprej. Osnova sta idejni projekt in gradbeno dovoljenje za celotno Fazanerijo, ki bi v naslednjih petih ali nekaj več letih dobila končno podobo. Poiskati moramo čim več virov, iz katerih bo mogoče črpati sredstva, in sestaviti finančno konstrukcijo za več let, v katerih bi se stadion preoblikoval do stanja, kakršnega si želimo. Idejne zasnove so narejene, v nekaterih segmentih jih je treba še malce dodelati, prav gotovo pa je prvotnega pomena narediti projekt za gradnjo in pridobitev gradbenega dovoljenja. To je kratkoročni cilj, za katerega verjamem, da je uresničljiv v prihodnjih šestih mesecih, nakar bo sledilo dolgoročnejše načrtovanje," je pojasnil Robert Kuzmič, ki ne skriva, da je s črno-belimi zadovoljstvo gostovati po vsej deželici na sončni strani Alp. "Moram poudariti, da nas v vseh klubih sprejemajo zelo pozitivno in tudi mi se trudimo, da bi se do vseh vedli profesionalno. Vsi skupaj sestavljamo slovensko ligo in se trudimo izboljševati kakovost. Če hočemo biti v tem uspešni, moramo do določene mere sodelovati. Ko smo na igrišču, smo 90 minut tekmeci, sicer moramo biti partnerji."

kuzmic ac
Aleš Cipot/Fotolens

Članki iz rubrike