Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2019 13:21:35
Deli članek:

TO JE MESSI, to lahko samo on! Navijači Barce OSUPLI - poglejte, kaj bo Leo nocoj NAREDIL ZANJE!

Reuters

Lionel Messi je pač nekaj zelo posebnega, njegov odnos z navijači Barcelone pa še bolj.

V dogovoru s klubom bi Argentinec danes moral pripotovati v Barcelono in se po počitnicah jutri zglasiti na treningu. Toda kapetan Barcelone ima drugačne načrte. Klubu in navijačem je obljubil, da se ne bo skrival - in držal je besedo. Klub mu je želel prihraniti izpostavljanje, potem ko se je njegov lanski govor na tradicionalni domači otvoritveni tekmi ni končal najbolje - oziroma je postal tarča posmeha. Toda Messi se je odločil, da se bo s tem spoprijel. 

Za kaj gre? Tradicionalna tekma za lovoriko Gamper je lani prvič potekala z Messijem kot kapetanom Barcelone in Argetninec jo je izkoristil za prav poseben nastop: navijačem se je opravičil za neverjeten polom proti Romi v ligi prvakov in obljubil, da se bo skupaj s soigralci v tem tekmovanju za ta polom odkupil. No, v pretekli sezoni je Barcelona ponovno postala španska prvakinja, v ligi prvakov pa si je privoščila ... še hujši polom proti Liverpoolu. 

Mediji so se tedaj na vse načine spomnili Messijevega govora, velik del svetovne javnosti se je iz njega norčeval in pričakovati je bilo, da Leo letos ne bo na tak način stopil pred navijače. Toda ... Namesto v nedeljo je Messi v Barcelono pripotoval že v soboto, in čeprav z ekipo še ni treniral, se bo nocoj oblekel v dres za lovoriko Gamper proti Arsenalu. Z jasnim ciljem: vseeno želi nastopiti pred navijači, želi imeti govor, želi jim pojasniti, kaj in zakaj se je zgodilo. 

Za ta govor zdaj vlada velikansko zanimanje - vsi se sprašujejo, kaj bo Messi povedal navijačem po vsem tistem, kaj se je dogajalo v Liverpoolu, in kaj bo zdaj obljubil za novo sezono. V vsakem primeru pa je treba priznati, da gre za izjemno častno in izjemno pogumno potezo, ki je vredna vsega občudovanja.