Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2019 10:18:49
Deli članek:

BOMBA V ZADEVI NEYMAR! Brazilec na PRAGU NOVEGA KLUBA - ne boste verjeli, ZA KOLIKO DENARJA!

Profimedia

Kot piše katalonski Sport se je zgodil neverjeten premik.

Najprej se je zdelo, da se poletje ne more končati drugače kot z vrnitvijo Neymarja v vrste Barcelone. Nato je Barca kupila Antoina Grizemann in nikakor ni našla skupnega jezika s PSG-jem; zaradi finančnega fair playa ni mogla plačati celotne odškodnine, PSG pa ni hotel vzeti nobenega od ponujenih igralcev kot del plačila. Videti je bilo, da bo vse skupaj padlo v vodo, toda na drugi strani je Neymar ves čas dajal jasno vedeti, da si v Parizu ne želi več igrati. 

Vse skupaj pa je očitno privedlo do norega zasuka. Kot piše vedno odlično obveščeni Sport, zdaj kar naenkrat vsem stranem odgovarja - sploh po zadnjem škandalu med Neymarjem in Kylianom Mbappejem na tekmi francoskega superpokala (več na tej povezavi) - dogovor, po katerem bi Neymar v Barcelono odšel brezplačno. Da, prav ste prebrali, brezplačno - kot posojeni nogometaš PSG-ja. Seveda pa z zelo jasnim dogovorom, koliko bi Barca zanj morala plačati čez leto dni. 

PSG bi se tako znebil uporniškega igralca in njegove astronomske plače. Neymar bi moral za leto dni privoliti v precej nižjo plačo pri Barci, a je to menda pripravljen storiti. Nato bi dobil višjo plačo, a prav tako nekoliko nižjo, kot jo ima zdaj v Parizu. Barceloni bi seveda plačilo čez leto dni precej bolj odgovarjalo, v težko razumljivih nogometnih poslih pa bi to menda odgovarjalo tudi PSG-ju. Kot piše Sport, je končni dogovor zelo blizu in bi Brazilca na stadionu Cam Nou lahko videli že v tednu, ki prihaja.