Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2019 11:49:51
Deli članek:

PEKLENSKA KAZEN za Olimpijo! Rasizem navijačev ZELOOO DRAG, Uefa pod pritiskom zaradi ...

Martin Metelko

Olimpija se bo več kot očitno znašla v hudih težavah.

Ljubljanski klub se je sinoči končno odzval na rasistični škandal svojih navijačev - precej prepozno, kot smo uspeli izvedeti iz naših virov  in tudi zaradi te zapoznelosti se bodo znašli v težavah. No, glavni problemi pa prihajajo z drugega naslova, in sicer se je Uefa znašla pod močnim pritiskom turških oblasti. Ne samo da so vodilni predstavniki turške države klicali zmerjanega vratarja Malatyaspora, obrnili so se tudi neposredno na Uefo in zahtevali brutalno kazen. 

To pa še ni vse. Olimpijin nasprotnik je uradno zahteval, naj se zadeva obravnava kot rasistični napad na klub in na turško državo - in po zagotovilih turških medijev ima ob tem podporo oblasti v Ankari. Ker je Turčija ena najmočnejših, najbolj bogatih in najbolj vplivnih članic Uefe, turški mediji pričakujejo, da bo Olimpija dobila tako hudo finančno kazen kot prepoved obiska gledalcev v naslednji sezoni. Turki zahtevajo celo izključitev iz Evrope. 

Slednja je malo verjetna, bo pa Olimpija po vsej verjetnosti dobila vse ostalo, kar je mogoče dobiti. Da je predsednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin, ji ne bo pomagalo. Ravno nasprotno - vsi so prepričani, da jo bo zaradi tega odnesla še slabše, saj se Uefa noče zameriti Turkom, hkrati pa noče dajati vtisa, da jo lahko kakšen klub odnese bolje, ker je slovenski. Sploh ker gre za rasizem, proti kateremu se Čeferin tako zelo bori, je prej pričakovati, da bo kazen za Olimpijo maksimalna in v poduk vsem.