Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2019 10:04:26
Deli članek:

NORO! Zlatko in Luka Zahović OSUPNILA VSE! Tole MORATE VIDETI, oče in sin sta kot ...

Jurij Kodrun

Da, kot jajce jajcu. Stari rek, da jabolko ne pade daleč od drevesa, še kako drži v primeru Zlatka in Luke Zahovića.

V svetu nogometa ni nič neobičajnega, če sinovi sledijo stopinjam svojih očetov, vedno več je mladih nogometašev, sinov nekoč zelo uspešnih zvezdnikov. V Sloveniji je z naskokom najbolj znana naveza Zlatko Zahović - Luka Zahović.

Prvi je danes športni direktor Maribora in še vedno prvi strelec v zgodovini slovenske reprezentance, danes 23-letni Luka Zahović pa je dvakrat zapored osvojil naziv prvega strelca slovenske lige.

Podobnost med njima pa je ogromna tudi vizualno. Tega se morda sploh niste zavedali, toda to se zelo dobro vidi na posnetkih Zlatka Zahovića še iz igralskih let. Na tekmi Porta in Rosenborga iz sezone 1996/1997, na kateri je Zlatko Zahović dosegel svoj prvi zadetek v ligi prvakov, je to še posebej očitno. Kot da bi gledali Luko Zahovića. Posnetek je zaokrožil v teh dneh zaradi obeta obračuna Maribora in Rosenborga, posnetek pa je resnično neverjeten.

Na tisti tekmi je bil Zlatko Zahović star 25 let, torej skoraj istih let, kot je danes njegov sin Luka, ki takrat še ni dopolnil leto dni. 

Zadetek Zlatka Zahovića in njegovo neverjetno podobnost s sinom ob slavju gola si lahko ogledate od 2:30 naprej. In odprli boste usta - garantiramo.