franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 10.03.2019 19:32:21

Angleži objavili DOKAZE, KI RAZKRIVAJO, za koliko denarja je Fifa prodala SP Katarju

Reuters
Fifa se nikakor ne more otresti škandalov, prah okoli svetovnega prvenstva, ki ga bo leta 2022 gostil Katar, se še kar dviga in dviga.

Že večkrat je bilo slišati, da so bogati Katarci kar kupili organizacijo svetovnega prvenstva. Večina temu kar verjame, denar je pač že dolgo tega sveta vladar. Zdaj je po Fifi udaril še angleški ugledni časnik The Times, ki je objavil dokumente, ki naj bi dokazovali korupcijo.

Dokumenti razkrivajo, da je Katar kupil prvenstvo za skoraj 900 milijonov evrov. Celoten posel je šel preko posrednika - televizijske hiše Al Jazeeri. Slednja je v lasti nekdanjega katarskega emirja, šejka Hamada bin Khaife Al-Thanija, ki je bil gonilna sila katarske kandidature in je tudi glavni osumljenec. Al Jazeera je 21 dni, preden je bil izbran gostitelj svetovnega prvenstva, od Fife kupila teve pravice za prenose za 356 milijonov evrov.


Švicarski tožilci so pri tem odkrili še eno podrobnost. Fifa in Al Jazeera sta podpisali sporazum, po katerem mora televizijska hiša plačati še dodatnih 89 milijonov evrov, če bo gostitelj prvenstva Katar. Tri tedne pozneje (decembra 2010) se je ravno to zgodilo, Katar je zmagal v konkurenci ZDA, Avstralije, Južne Koreje in Japonske. 

Angleški časnik ima tudi kopijo še ene skrivne pogodbe med Fifo in Al Jazeero, po kateri je slednja ponudila še dodatno plačilo 427 milijonov evrov v naslednjih treh letih. Seštevek vseh nakazil dokazuje, da je Fifa teve pravice za tekme prvenstva prodala za 870 milijonov evrov.

Predsednik britanskega odbora za digitalizacijo, kulturo, medije in šport Damien Collins je pozval Mednarodno nogometno zvezo (Fifa), naj uvede preiskavo zaradi obtožb. Fifa se še ni odzvala na zapis v Timesu.

Značke: fifa, katar

Članki iz rubrike