Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.11.2018 10:55:31
Deli članek:

PREOBRAT V MÜNCHNU? Robben in Salihamidžić sta Nika Kovača DVIGNILA V NEBO, tole je resnica o Wengerju

Reuters

Potem ko je nemški tabloid Bild objavil podrobnosti s sestanka trenerja Bayerna Nika Kovača s svojimi igralci, se je po visoki zmagi nad Benfico oglasil eden od zvezdnikov Arjen Robben.

Kovač naj bi v svojem poslovilnem govoru igralce obtožil za slabe rezultate, sebe pa dvignil, češ da je edini, ki gara in se trudi za ekipo. Nemški mediji so špekulirali, da je zamenjava na trenerskem mestu le še vprašanje časa, kot Kovačevega naslednika pa so najbolj pogosto omenjali francoskega strokovnjaka Arsena Wengerja.

Ali je sinočnja zmaga nad Benfico kaj spremenila, se danes sprašuje nemška nogometna javnost. Štiriintridesetletni Nizozemec je zdaj podprl Hrvata: "Bili smo v slabem stanju, vendar smo se skupaj, kot ekipa, dvignili. Igrali smo dobro, tempo je bil dober, branili smo se dobro. Žal nam je, ker smo prejeli zadetek. Normalno je, da obstaja kritika trenerja, včasih je to celo odlično, saj takšna kritika prebudi ekipo. Zmagujemo skupaj in izgubljamo skupaj. Zelo sem srečen za Kovača, on je to zmago zaslužil kot trener in kot človek. On je eden od nas, on se res 'ubija' za ta klub."

Tudi Kovač je bil po tekmi presrečen: "Naposled smo prišli do zmage, ki smo jo krvavo potrebovali. Zelo dobro smo se branili, le na začetku drugega polčasa smo popustili, točneje v prvi minuti. Dosegli smo prelepe zadetke. Ekipa je nagrajena za dobro igro, prvič v več tednih je odigrala pravih 90 minut. Ekipa je kvalitetna, to vsi vemo. Jasno je tudi, da potrebujemo težke tekme."

Profimedia
Hasan Salihamidžić


Svoje mnenje je podal tudi športni direktor Hasan Salihamidžić: "Rezultat in igra govorita sama za sebe. Igralci so končno dobro odigrali za klub in za trenerja. Ali bo Kovač vodil ekipo v Bremnu? Seveda! Ali smo bili v kontaktu z Arsenom Wengerjem? Ne, stoodstotno trdim, da nismo bili."