Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2018 11:55:00
Deli članek:

MAR NIČ VEČ NI SVETO?! Poglejte, kaj bo na ogorčenje navijačev storila velika Barcelona

Reuters

Bili so eni redkih, ki so se upirali temu. V slogu tistega slogana "Més que un club", Več kot klub. A časi se kot vse kaže spreminjajo.

V Torinu imajo Allianz Stadium, v Münchnu pa Allianz Areno. v Londonu je Emirates, v Mancehstru, tistem sinjemodrem delu pa Etihad. Camp Nou je bil po drugi strani vedno Camp Nou. V Barceloni niso pomišljali, da bi spreminjali ime štadiona, pa četudi bi jim to dodobra napolnilo blagajno. A kot kaže so pred vrati neki drugi časi. Dobili so pač ponudbo, ki se jo ne zavrača.

Barcelona je bila dolgo eden redkih klubov, ki na prednji strani dresa ni imel imena sponzorja, a pred leti so tudi v katalonski prestolnici popustili ob šelestenju bankovcev.


Španski mediji zdaj pišejo, da je Barcelona v zaključnih pogovorih s farmacevtskim podjetjem Grifols, ki naj bi postal eden glavnih pokroviteljev kluba. Če/ko bodo pogovori uspešno zaključeni, bo mitski Camp nou postal Camp Nou Grifols.


Barcelona naj bi letno v blagajno pospravila 20 milijonov evrov, pogodba pa naj bi trajala kar 20 let. Prvi odzivi pristašev Barce so mešani. Številni so mnenja, da gre za izdajo idealov. Da nič več ni svetega, da je vse skupaj le še posel.