nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

STA
STA
4 10.09.2018 15:59:31

KAVČIČ ne razmišlja o odstopu, MIJATOVIĆ čaka na analize

Grega Wernig
Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo na Cipru doživela še drugi poraz v ligi narodov. Če je bila igra ob porazu proti Bolgariji v četrtek še obetavna, pa je bilo drugače v Nikoziji. Selektor Tomaž Kavčič ne beži od odgovornosti, ne razmišlja pa o odstopu.

"S svojim štabom delamo pošteno. Imam pogodbo, vse drugo pa je na strani zveze. Nimam razloga, zakaj bi ponudil odstop, ker vem, kaj sem v to vložil, kaj je cilj in kako do njega priti. Čez noč pa v nogometu nič ne pride," je po tekmi na vprašanje, če po neuspešnem začetku mandata razmišlja o predčasnem slovesu od reprezentance, odgovoril Kavčič.

Ta ima doslej s prijateljskih tekem poraza proti Avstriji in Belorusiji ter zmago proti Črni gori, v ligi narodov pa poraza proti Bolgariji z 0:2 ter na Cipru z 1:2.

"Zdaj so glave še vroče. Treba se je usesti, analizirati dosedanje igre in potem vleči prave poteze," je na temo dosedanjega izkupička pod Kavčičevim vodstvom na kratko odgovoril predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in o tem, ali je selektorjeva prihodnost pod vprašajem, dodal: "Težko je po nekaj prijateljskih tekmah in dveh v ligi narodov govoriti o tem. Vendar razmišljati je treba o vsem, moramo pogledati, kje so vzroki, in na podlagi ugotovljenega vleči prihodnje poteze."

Prvi mož NZS je izpostavil, da je treba po njegovem na te vse prej kot obetavne predstave slovenske vrste gledati širše.

"Moramo vedeti, da je prišlo do menjave generacije v reprezentanci, da se ta še sestavlja, da smo bili na tekmi proti Bolgariji boljši in dobili gola iz praktično edinih bolgarskih akcij ter da smo proti Cipru kljub igri, ki ni bila obetavna, dosegli drugi gol in povedli, ampak ga nam niso priznali. To se v nogometu dogaja," meni Mijatović.Poudaril je tudi, da so na tej ciprski akciji manjkali nekateri ključni igralci: "Josip Iličić je bolan, Kevin Kampl poškodovan, kljub temu, da je bil Vid Belec včeraj izjemen, nam manjka tudi Jan Oblak, s katerim se moramo pogovoriti, da vidimo, kako in kaj, ter da zadeve potem peljemo tako, kot je treba. Moramo narediti dobre analize in potegniti prave poteze. Igralci so kakovostni, morajo pa postati ekipa in potem bo vse bolje."

Tudi o tem, da so slovenski igralci v svojih klubih v dobri formi, v reprezentanci pa ne kažejo svojega potenciala, je veliko govora ob teh neuspehih. Vzrokov za to pa ne ve nihče v izbrani vrsti. "Mi hočemo dobro igrati, poskušati zmagati, ampak se nam nikakor ne izide. Ne bi pa vedel, zakaj," podobno kot drugi meni debitant Leo Štulac, ki je tudi med tistimi z dobro klubsko formo, in sicer pri italijanski Parmi.

Štulac je bil eden tistih, ki so včeraj dobili priložnost ob odsotnosti že omenjenih, ob tem pa je Kavčič pojasnil, da je imel še Aljaž Struna težave z mišico, Rene Krhin pa s prepono. "Čakam, da končno eno tekmo odigramo v popolni postavi. Če bi bili vsi zdravi, ne bi bilo toliko menjav (v primerjavi s tekmo z Bolgarijo je v začetni enajsterici zamenjal pet igralcev; op. STA). Je pa dejstvo, da delamo preveč napak in to bo treba popraviti. Ne vem, če bom v prihodnje toliko menjal," pravi Kavčič.

Težav v slovenski vrsti je tako precej, kje pa vidi največ primanjkljaja v igri svojih izbrancev? "V mirnosti pri podajah in boljši realizaciji prehodov v napad. Potrebujemo veliko čistih priložnosti za zadetek. Imamo sicer pet, šest, včasih še več obetavnih položajev na 20 metrih, v kazenskem prostoru pa zmanjka rešitev."

Te bodo morali najti kmalu, že oktobra bosta na sporedu nova obračuna. Prvi od njiju v Oslu na Norveškem, pri ekipi, ki je doslej v skupini 3 lige C zbrala tri točke, toliko kot Ciper. Bolgarija vodi s šestimi, Slovenija pa je še brez točk.

Članki iz rubrike