dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

Maja Djukanović Svet24.si

V Srbiji veliko zanimanja za učenje slovenščine

assange2-reuters Petisvet.si

Smrtna kazen za novinarstvo

Rovan Svet24.si

Jože Rovan: »To ni smola, to je nepripravljenost...

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

nu
nu
0 05.09.2018 16:50:42

ŠOKANTNO: Zvezdnik Manchester Uniteda skoraj ostal BREZ NOGE! (video)

Reuters
Klubski nogomet se je v teh dneh umaknil reprezentančnemu, za pravi šok pa je poskrbel zvezdnik Manchester Uniteda.

Selektor angleške izbrane vrste Gareth Southgate je objavil seznam igralcev, na katere računa v srečanjih s Španijo in Švico. Med njimi je tudi povratnik Luke Shaw, ki je za Albion nazadnje igral marca lani.

Odkar je 23-letni levi bočni branilec pred tremi leti v dvoboju lige prvakov s PSV-jem iz Eindhovna utrpel dvojni zlom noge, je za reprezentanco igral samo sedem minut. Zaradi grozljive poškodbe je počival dobro leto, zdaj pa je postregel z informacijo, s katero je poskrbel za pravi šok.


"Takrat so razmišljali o tem, da bi me z letalom poslali nazaj v domovino," je začel Shaw, nato pa nadaljeval: "Če bi se to zgodilo, bi zelo verjetno ostal brez noge, saj sem imel v njej krvna strdka. Nihče ne ve, da sem bil resnično blizu temu, da bi ostal brez noge. Tudi sam tega nisem vedel, dokler mi šest mesecev pozneje tega ni razkril zdravnik. Na nogi imam dve brazgotini na mestih, kjer so ju vzeli ven. Zdaj se počutim odlično in moja desna noga je tako močna, kot je bila pred zlomom."

Shaw je ob tem še pristavil: "Lagal bi, če bi rekel, da včasih nisem pomislil na to, da bi popolnoma prenehal igrati nogomet. To je bilo zelo težko obdobje, vsak dan sem počel iste stvari, saj zaradi zloma nisem mogel početi ničesar drugega. Ob meni so bili dobri ljudje, družina in prijatelji, ki so mi pomagali prebroditi vse skupaj. Z nogo je bilo veliko zapletov, a to je zdaj preteklost, rad bi videl, da bi nekega dne zame dejali, da sem eden najboljših branilcev na svetu, in to me močno motivira."

Član rdečih vragov je še dodal, da je obiskal psihologa, ki mu je prav tako pomagal, sploh v času, ko so mu povedali, da bi se njegova kariera lahko končala. "To je bila bolj moja zamisel. S psihologom sva se veliko pogovarjala, ne bom govoril o podrobnostih, toda z njegovo pomočjo sem veliko pridobil. Še vedno se pogovarjava, zdaj je postal moj zelo dober prijatelj."

Članki iz rubrike