ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

hrvaška, menjalnica Svet24.si

Britanski par hrvaške turistične skupnosti ...

karl lagerfeld 2 Svet24.si

Želel je oditi "brez cirkusa" in "izginiti kot ...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

nu
nu
0 05.09.2018 15:56:58

VIJOL'ČNA KRI ZA VSE LJUDI! Akciji se ni smel priključiti mariborski zvezdnik, TU JE RAZLOG (foto)

Drago Wernig - TAKA
Krvodajalska akcija se je v Ljudskem vrtu zgodila sedmič. In bila je rekordna, zbrali so 85050 mL krvi.

Mariborčani so še enkrat pokazali, da "Mi skupaj eno smo" ni le slogan. Tako so zapisali na uradni spletni strani kluba. Rekordno količino 85050 mL krvi so zbrali iz 189 odvzemov.

Da velja za eno najbolj obiskanih in odmevnih akcij, priča tudi dejstvo, da je prvi darovalec prišel že uro pred začetkom. "Hvaležni smo NK Maribor, ki z organizacijo te izredno pomembne akcije rešuje zaloge krvi v severovzhodnem delu Slovenije v podopustniškem obdobju. To nam veliko pomeni, lažje bomo delali. V preskrbi s krvjo, v sistemu krvodajalstva pa izvajamo v povezavi s klubom dvojno aktivnost. Ob skrbi za nemoteno zdravljenje bolnikov veliko pomeni tudi promocija krvodajalstva, ki je investicija za prihodnost. Glas športnikov, ki se pojavijo ali med darovalci ali kot podpora akciji, je glas v deveto, morda celo dvajseto vas. Hvala vsem," je poudarila Erika Kavaš, dr. med., spec. transf. med.

Kri je daroval tudi trener Darko Milanič, krvodajalce pa so v imenu ekipe prišli pozdravit Dino Hotić, Blaž Vrhovec in Martin Milec, ki zaradi poškodbe ne more vaditi s polno obremenitvijo, tako da se je želel pridružiti darovalcem. Vendar ni šlo. "Želel sem biti krvodajalec že pred leti, a se zaradi treningov nisem mogel udeležiti akcije. Danes, ko bi se lahko, pa so me zaradi določenih tablet, ki jih jemljem proti alergiji, ob pojavu cvetnega prahu v tem obdobju, žal odklonili. Upam, da bom morda lahko pomagal naslednje leto."

Članki iz rubrike