krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
1 18.08.2018 20:05:25

CRISTIANO RONALDO je debitiral za Juventus! Zadetka ni dosegel, je pa poškodval nasprotnega vratarja (VIDEO + FOTO)

Cristiano Ronaldo
Profimedia
Debi Cristiana Ronalda se je končal s srečno zmago za močno favorizirani Juventus, ki je s 3:2 premagal domači Chievo.

Vse oči, ne le italijanske, ampak celotne svetovne javnosti so bile usmerjene v Portugalca, zvezdo poletnega prestopnega roka. Stara dama je po prihodu Ronalda še izrazitejša favoritinja za novi Scudetto (osmi zaporedni in skupaj 35.), vendar pa je prva tekma v Veroni pokazala, da Torinčanom nikakor ne bo lahko.

Začetek tekme bi bil sicer za Juventus težko uspešnejši, že v tretji minuti je Nemec Sami Khedira, ki je bil v madriskem Realu vrsto let soigrale Ronalda, načel domačo mrežo. In če je kazalo, da bo to bolj ali manj enosmerna ulica, so imeli domači nogometaši, pri katerih priložnosti za igro ni dobil Valter Birsa, drugačne načrte.

Potem, ko se rezultat v naslednjih minutah kljub premoči gostov ni spreminjal, so v 38. minuti zapretili gostje in prek Poljaka Mariusza Stepinskega izid izenačili. Hladno prho so nogometaši Juventusa doživeli v 56. minuti, ko je Emanuele Giaccherini najstrožjo kazen spremenil v zadetek, vodstva pa se ni prešerno razveselil, saj je nekdaj nosil dres stare dame.



Branilci naslova so v zadnjem delu tekme vse moči usmerili v napad, pritisk na domača vrata pa se jim je obrestoval v 77. minuti, ko je po udarcu s kota Mattia Bani s pomočjo povratnika v moštvo Juventusa Leonarda Bonuccija dosegel avtogol.

V zadnjih trenutkih so se domačini branili na vso moč, vendar je žoga vendarle končala za golovo črto. Sodniku je pomagal VAR, ki je najprej potrdil, da je bil dosežen zadetek, potem pa tudi opozoril na dogajanje pred zadetkom. Prav Ronaldo je zagrešil prekršek nad domačim vratarjem Stefanom Sorrentinom, ki je celo moral zapustiti igrišče. Sodnik je zadetek naposled razveljavil in v sodnikov podaljšek sta moštvi vstopili izenačeni.

Vendar tri točke so na koncu vseeno pripadle Juventusu, v 93. minuti je namreč rezervnega domačega vratarja Andreo Seculina premagal Federico Bernardeschi.

Članki iz rubrike