reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 18.08.2018 18:44:52

PREDSTAVLJAMO naslednjega evropskega tekmeca Olimpije, ki je danes že odigral GENERALKO pred tekmo v Stožicah

Spartak Trnava
vszi
Četrti evropski tekmec Olimpije bo slovaški Spartak iz Trnave, ki se je po porazu s Crveno zvezdo v kvalifikacije za ligo Europa preselil iz kvalifikacij za ligo prvakov.

Tako, kot so se na začetku svoje letošnje evropske poti (po porazu s Qarabagom) tudi Ljubljančani. Slovaki so, zanimivo, s petimi naslovi ob koncu šestdesetih in na začetku sedemdesetih peti najuspešnejši klub Češkoslovaške – za praškimi Sparto, Slavijo in Duklo ter za Slovanom iz Bratislave. Na drugi strani pa po osamosvojitvi, torej v novejši zgodovini, ni ravno najbolj uspešen – z le enim naslovom državnega prvaka je na sedmem mestu slovaške večne lestvice. Ta "zgodovinski" naslov je prišel v pretekli sezoni, zato je moštvo z obronkov Bratislave, iz mesta, ki je, zanimivo, pobrateno z Novim mestom, gradilo svoj naskok na ligo prvakov. Po dvobojih z Zrinjskim in poljsko Legio uspešno, beograjska ovira pa je bila previsoka.

spartak trnava 1
Spartak Trnava
vszi


V moštvu Spartaka svoje mesto pod soncem iščeta tudi dva nogometaša, ki sta se kalila tudi v slovenski ligi. V Nemčiji rojeni bosanski napadalec Senad Jarović je nosil dres Domžal in na posodi tudi Doba, uspešnejši pa je bil Rečan Filip Dangubić, ki je kot posojen igralec igral za Krko, Krško in Celje.

dangubic af
Filip Dangubić je blestel v dresu Krškega.
www.alesfevzer.com

DANES REMI BREZ ZADETKOV
V slovaškem prvenstvu državni prvaki (podobno kot Olimpija) niso začeli najbolje. Po petih krogih imajo polovični izkupiček in so na sredini lestvice. Na domačem stadionu so dobili obe tekmi (Michalovce in Z. Moravce), v gosteh pa so dvakat izgubili (Podbrezova in Senica), danes popoldne pa so v generalki pred potjo v Ljubljano v Nitri igrali 0:0.

Glede na to, da Ljubljana in Trnava nista ravno močno oddaljena, gre pričakovati številne slovaške navijače v Stožicah in seveda tudi navijače Olimpije v okolici Bratislave. Vodstvo Spartaka je za svoje navijače pripravilo organizirano gostovanje v slovensko prestolnico za ceno 45 evrov.

spartak trnava 3
Spartak Trnava
vszi

Članki iz rubrike