nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 18.08.2018 14:07:40

Zaradi navijaških INCIDENTOV Šporar in Bajrić BREZ POMOČI NAVIJAČEV na Dunaju (FOTO + VIDEO)

Navijači Slovana
vszi
Med četrtkovimi povratnimi tekmami 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa je bilo ob obeh slovenskih dvobojih še več zanimivih. Predvsem zaradi številnih slovenskih nogometašev.

ndraž Šporar in Kenan Bajrić s svojim Slovanom iz Bratislave nista uspela, na Dunaju je bil Rapid boljši kar s 4:0 in tako napredoval v 4. krog kvalifikacij. Je pa imel Šporar pri zaostanku le za zadetek izjemno priložnost za izenačenje, ko bi lahko povsem spremenilo tok srečanja.

Glede na to, da sta avstrijska in slovaška prestolnica sosednji mesti, med katerima je le državna meja, je bilo pričakovati, da bo imel Slovan na Dunaju izdatno podporo s tribun. Pa ni bilo tako.

Med avstrijsko policijo in navijači Slovana pravzaprav ni bilo nič tako, kot bi moralo biti. Začelo se je že s tem, ko so Avstrijci tik pred tekmo posebnemu navijaškemu vlaku prepovedali prečkanje meje. Po prvotnem in v varnostnem pogledu tudi najboljšemu načrtu bi vlak s slovaškimi navijači pripeljal v neposredno bližino stadiona.

ultras slovan 2
Navijači Slovana
vszi


Tako so bili navijači prepuščeni izbiri drugačnih poti do stadiona. Nekaj so jih avstrijski organi pregona zavrnili že na meji, saj so pri njih našli razne vrste hladnega orožja. Večina ostalih (okoli 700) se je v središče Dunaja podala z metrojem, vendar je nekdo potegnil zasilno zavoro. Na koncu jih je policija odstranila iz metro postaje, saj naj bi navijači poškodvali inventar na metroju. Avstrijci so navijače tudi obtožili, da so oropali eno od bencinskih pump, posledično so zadržali skoraj 500 navijačev z namenom odkriti krivce.

Slovaki niso videli tekme, številni so se po pomoč zatekli na veleposlaništvo Republike Slovaške na Dunaju. Za nastali kaos krivijo Avstrijce, ti pa krivdo prevračajo na posamezne huligane v pisani množici slovaških navijačev.

Vodstvo Slovana se je postavilo na stran svojih navijačev in ostro protestiralo pri vodstvu Rapida, češ da je bila v nasprotju s tekmo v Bratislavi organizacija povratnega srečanja porazna.

ultras slovan
Navijači Slovana
vszi

Članki iz rubrike