nevihta, šiška Svet24.si

Foto: To so posledice bliskovite lokalne nevihte v...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

sekulic pm Ekipa24.si

Aleksander Sekulić odgovarja kritikom, ki ga ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Med dirko po Franciji se je oglasil Peter Prevc in...

nu
nu
0 29.04.2018 22:59:10

Zdaj tudi matematično. Polemike se lahko začnejo

Reuters
In se je zgodilo, zdaj pa je edino vprašanje ali se bo zgodilo.

Barcelona je novi španski prvak, z zmago v La Coruni (4:2) so Katalonci madridskemu Atleticu ušli na neulovljivih enajst točk prednosti. In zdaj je znova aktualno vprašanje ali jim bo nasprotnik za naslednji tekmi pripravil "el pasillo", koridor, kot je to bojda običajno. Naslednji tekmec pa je seveda veliki rival iz Madrida, v nedeljo je namreč na Camp Nouu sporedu dobri stari el clasico. Trener Reala Zinedine Zidane je že pred časom dejal, da jim ga ne bodo pripravili, vsekakor pa se obeta pester in polemik poln teden na Pirenejskem polotoku.

Barcelona v letošnjem prvenstvu še ni izgubila in bo na zadnjih štirih tekmah (Real doma, Villarreal doma, Levante v gosteh in Sociedad doma) lovila mesto v zgodovini. Še noben španski prvoligaš v novejši zgodovini namreč ni prvenstva sklenil brez poraza. In tudi zato bo prihajajoči el clasico še toliko bolj zanimiv. Real bo namreč z največjim veseljem pokvaril zabavo/sezono velikemu tekmecu.

Mimogrede, Lionel Messi je postal prvi igralec v zgodovini La lige, ki je v sedmih različnih sezonah dosegel vsaj 30 golov, s hat-trickom pa je napravil velik korak tudi proti zlatemu čevlju. Messi si zasluži el pasillo vedno in povsod.

Članki iz rubrike