Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.04.2018 18:41:45
Deli članek:

MARIBOR SLAVI, Olimpiji znova SPODRSNILO! Ljubljančani niso našli orožja za izjemnega Sorčana ...

alesfevzer.com

Nov spodrsljaj Olimpije.

Maribor je včeraj s težko prigarano zmago nad Triglavom v Ljudskem vrtu (2:1) Olimpijo spravil pod dodaten pritisk. Vijoličasti so se namreč z novimi tremi točkami na lestvici izenačili z večnimi rivali, Ljubljančane pa je danes čakala tekma z Gorico, v kateri so želeli zmagati, da bi se Štajercem znova oddaljili na malce varnejšo prednost treh točk.

Tekmec vsaj na papirju ne bi mogel biti bolj idealen, Gorica je v spomladanskem delu sezone v precej slabi formi in varovanci Igorja Bišćana so v dvoboj vstopili v vlogi izrazitega favorita. In glede na status favorita so Ljubljančani dvoboj tudi odprli zelo avtoritativno. Od prve minute so napadli vrata Goričanov in želeli čim prej doseči zadetek.

A naleteli so na izjemnega Gregorja Sorčana, ki je odigral zagotovo najboljšo tekmo v sezoni, verjetno pa eno najboljših tekem v svoji karieri. Vratar vrtnic je bil naravnost neverjeten. S svojimi predstavami je ob živce spravljal vse ljubljanske nogometaše, na čelu z Mariborčanom Rokom Kronavetrom, ki bo Sorčana verjetno danes sanjal.

Sorčan je namreč v 37. minuti Kronavetru odlično prebral strel iz enajstmetrovke, toda tu so se Sorčanove bravure šele začele. Čuvaj mreže Gorice se je fantastično izkazal še v nekaterih primerih, recimo ob poskusu Kronavetra, ki bi zagotovo končal v levem zgornjem kotu, če ne bi Sorčan čudežno posredoval. Ali pa ob strelu z glavo Andresa Vombergarja, ki je okroglo usnje že videl v golu, pa se je v zadnjem trenutku od nikoder pojavil Sorčan in ga odbil v kot.

Ljubljančani nikakor niso uspeli najti zdravila za neverjetnega vratarja Gorice in zgodilo se je neizbežno! Olimpija je proti Gorici - ta ni kaj prida pogledovala proti ljubljanskim vratom, proti golu Aljaža Ivačiča je sprožila samo 1 strel, Olimpija proti Sorčanovemu golu neverjetnih 24 - remizirala z 0:0, kar je seveda voda na mlin Mariborčanov.

Sicer so zmaji s točko znova prevzeli vodstvo na lestvici, kjer imajo zdaj točko prednosti pred Mariborom, a glede na to, da je še nedolgo nazaj prednost znašala velikanskih 10 točk, Ljubljančani seveda ne morejo biti zadovoljni...

Olimpija - Gorica 0:0
Ljubljana - Stadion Stožice, gledalcev 3000, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Skok (Ptujska Gora).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Ilić, Apau (od 58. Savić), Miškić, Tomić, Kronaveter, Alves (od 85. Vombergar), Čanađija, Issah (od 65. Benko).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Tomiček, Gregorič, Kolenc, Tešija, Humar (od 83. Šantek), Osuji, Marinič (od 61. Nagode), Smajlagić (od 58. Gulič).
* Rumeni kartoni: Čanađija; Kavčič, Osuji.