mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 26.04.2018 13:14:11

Stanje, kot ga v Italiji ni bilo že DESETLETJA: Firence in Neapelj v strahu in paniki, navijači Napolija napovedujejo ...

V Firencah vlada obsedeno stanje, do tekme Fiorentina - Napoli pa še trije dnevi.

Številni italijanski mediji poročajo o pravi evforiji, ki jo je na jugu Italije povzročil Napoli. Ponos mesta Neapelj je v igri za naslov prvaka serie A, za uspeh pa potrebuje spodrsljaj Juventusa. A navijači Napolija so v to očitno več kot prepričani, kot kaže pa popolnoma zaupajo tudi svojim ljubljencem.

Nedeljsko gostovanje pri Fiorentini bo še najzahtevnejše od preostalih štirih tekem, Napoli pa bo v Firencah na tekmi s Fiorentino spremljajo več tisoč navijačev, nekateri poročajo celo o številki nad deset tisoč. Kljub temu, da so gostje imeli na voljo le 2500 vstopnic ...

V primeru slavja Napolija in neuspeha Juventusa, ki je zelo verjeten, saj bodo Torinčani gostovali pri Interju Samirja Handanovića, se v Firencah obeta pravi kaos, policija pa že išče rešitve, kako preprečiti izgrede. Posebno pozornost varuhi zakona posvečajo tudi letališču v Neaplju, kjer že razmišljajo o načrtih za evakuacijo objekta, če bo prišlo do pretiranega slavja navijačev, dodatne enote pa bo policija potrebovala tudi v Firencah, kjer gostujoči navijači napovedujejo peklensko vzdušje.

Vodilni Juventus ima pred drugouvrščenim Napolijem točko prednosti, a tudi precej težji razpored do konca prvenstva. V gosteh se bo pomeril z Interjem in Romo, ni zanemarljiv podatek, da se obe moštvi borita za ligo prvakov, v Torino pa prihajata Bologna in Hellas Verona. Napoli se bo na drugi strani v gosteh pomeril s Fiorentino in Sampdorio, doma ga pa čakata Torino in Crotone.

Članki iz rubrike