mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.04.2018 11:38:37

Mehiški Chivas zmagovalec lige prvakov Concacaf

Mehiška nogometna ekipa Chivas Guadalajara je zmagovalka lige prvakov Severne, Srednje Amerike in Karibskega otočja (Concacaf). Na povratni finalni tekmi v Guadalajari je Toronto sicer zmagal z 2:1 (2:1), s tem pa je bil skupni izid izenačen na 3:3. V streljanju enajstmetrovk je odločilni strel zgrešil kapetan Toronta Michael Bradley.

Mehičani so povedli v 19. minuti, ko je zadel Orbelin Pineda in skupni izid v korist Chivasa povišal na 3:1. Kanadčani so nato do konca prvega polčasa izenačili; uspešna sta bila Jozy Altidore (25.) in Sebastian Giovinco (44.).

Toronto je imel v zadnji minuti drugega polčasa idealno priložnost, da bi po letu 2000 postal prvi klub iz severnoameriške lige MLS, ki bi osvojil pokal, vendar je Marco Delgado, ki je bil povsem sam, z osmih metrov poslal žogo prek prečke.


Takoj nato so streljali enajstmetrovke; prva strelca obeh ekip sta bila uspešna, drugi strelec Toronta Jonathan Osorio je zadel okvir vrat, Alan Pulido pa je nato povišal vodstvo Chivas na 3:1. Delgado je zadel drugi kazenski strel za Toronto, Angel Zaldivar pa četrtega za Chivas.

Bradley je imel nato možnost, da Toronto ohrani še v igri, vendar je žogo poslal prek vrat in zmage so se veselili Mehičani, ki so kazenske strele dobili s 4:2.

Mehiške ekipe so osvojile 34 naslovov prvaka Concacaf ter vseh deset, odkar se tekmovanje imenuje liga prvakov. Chivas Guadalajara je bil uspešen drugič po letu 1962.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike